A adus pe lume o fetiţă deşi avea interzis fiind bolnavă cu inima. Medicii din două spitale ieşene au ajutat la naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii au vorbit despre complexitatea cazului
Medicii au vorbit despre complexitatea cazului

O tânără de 25 de ani din Vaslui, diagnosticată cu o malformaţie de cord complexă operată în 2001, a născut la Institutul de Boli Cardiovascular din Iaşi întrucât exista riscul ca în orice clipă inima să-i cedeze. Medicii au recomandat să i se lege trompele uterine pentru a evita o altă sarcină.

Tânăra de 25 de ani, bolnavă cu inima, a pus pe jar medicii din două spitale ieşene: Maternitatea „Cuza Vodă" şi Institutul de Boli Cardiovasculare. Femeia, aflată la a doua sarcină, a fost transportată la Institut întrucât în orice moment inima putea să cedeze, iar medicii obstetricieni s-au deplasat la spitalul din Copou pentru a asista la naştere.

„Este o inconştienţă ce a făcut această tânără. Ea avea interzis să mai nască pentru că putea muri în orice moment din cauza afecţiunii pe care o are la inimă. Am avut ajutorul profesorului Grigore Tinică de la Cardiologie şi am reuşit să încheiem intervenţia chirurgicală în siguranţă", spune profesorul Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii „Cuza Vodă" Iaşi. Tânăra a reuşit să aducă pe lume o fetiţă perfect sănătoasă care a fost adusă la Maternitatea „Cuza Vodă", în timp ce lehuza a rămas internată la Institutul de Boli cardiovasculare Iaşi.

În plus, medicii ieşeni susţin că tânăra a fost necooperantă.

„A adresat cuvinte jignitoare personalului medical, iar astfel de situaţii nu ar trebui să existe", mai spune profesorul Onofriescu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite