În greva foamei pentru soţia sa: „Mă duc până la ministrul educaţiei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Feraru vrea să boicoteze începutul de an şcolar
Pavel Feraru vrea să boicoteze începutul de an şcolar

Un învăţător din localitatea Tutova a recus la un gest extrem pentru a-şi ajuta soţia. Acesta a intrat în greva foamei, începând de azi, după ce soţia lui, educatoare la grădiniţa din aceeaşi localitate, a fost detaşată la o unitate şcolară din alt sat. 

Pavel Feraru este învăţător la şcoala din Tutova de ani buni. El este nemulţumit după ce soţia sa, educatoare de 30 de ani la grădiniţa din aceeaşi localitate, a fost mutată la o altă unitate de învăţământ şi susţine că detaşarea s-a făcut pe alte criterii decât cele profesionale de către directorul şcolii.

Încă de la primele ore ale dimineţii el a venit în faţa Prefecturii Vaslui înarmat cu două pancarte şi un steag al României pentru a-şi căuta dreptatea.

„Protestez pentru nedreptatea făcută de directorul Şcolii din Tutova, domnul Gheorghe Susnea. A mutat-o pe soţia mea la altă grădiniţă şi a pus-o în locul ei pe fosta colegă a soţiei. Mai avea 2 ani până la pensie şi e nedrept să fie dată la o parte pentru una cu pile. Este bolnavă, are 5 intervenţii chirurgicale făcute şi a suferit şi un preinfarct. Nu poate face naveta!", se plânge bărbatul.

ISJ dă dreptate conducerii şcolii

De cealaltă parte, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui susţine că doleanţa lui Pavel Feraru este nefondată şi că detaşarea soţiei sale s-a făcut în urma unei evaluări a activităţii acesteia, iar punctajul obţinut de ea a fost mai mic decât una din contracandidatele ei pe acel post.

Până acum câteva zile, la acea grădiniță erau două posturi, dar unul s-a desființat, iar soţia bărbatului a fost transferată la o şcoală aflată la 3 kilometri distanţă.

„Doamna Feraru a obţinut un punctaj mai mic, de aceea a fost transferată. Nu putem să facem acte umanitare care contravin legii. Doamna Feraru invocă şi cei 2 ani până la pensie, dar nici ăsta nu e un criteriu de luat în seamă", a declarat Doru Balan, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Vaslui.

Va merge până la ministrul educaţiei

Pavel Feraru este hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a-şi rezolva problema.

Învăţătorul susţine că va rămâne în greva foamei  şi ameninţă că va boicota începutul de an şcolar prin neprezentare în faţa elevilor.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite