Cel mai găurit drum din judeţ, Iaşi-Vaslui, scos din nou la licitaţie după doi ani de la prima procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean va organiza licitaţia pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean 248 Iaşi-Vaslui pe 11 iulie, după ce prima procedură de acest fel a fost organizată în august 2009.

Feriți-vă de drumul Iaşi-Vaslui! Vedeţi aici de ce puteţi rămâne fără maşină! (FOTO și VIDEO)

Lucrările în valoare de 53,4 milioane de lei derulate prin fonduri europene au rămas în aer după ce constructorul iniţial, firma portugheză Jaop, a fugit din ţară cu utilajele. Prima licitaţie a constat într-un şir nesfârşit de contestaţii ale firmelor participante şi reluări de proceduri din partea CJ, finalizându-se în cele din urmă cu contractarea firmei portugheze, selectată pentru timpul de execuţie foarte scurt. 

Şefii judeţului Iaşi execută silit constructorul portughez de pe drumul groazei către Vaslui

Exemplu de „eficienţă“ la Iaşi. Lucrările la drumul groazei, Iaşi-Vaslui, scoase din nou la licitaţie cu patru luni înainte de finalizarea proiectului (FOTO)

„Vom face licitaţie electronică. Sperăm să meargă mai repede şi să nu participe firme care să aibă oferte la jumătate de preţ. Vom refuza acele societăţi care vor considera că au doar de vopsit în negru un drum judeţean. Am învăţat de la prima licitaţie şi nu am inclus timpul de execuţie ca criteriu de selecţie“, a spus preşedintele CJ, Constaint Simirad.

Probleme sunt şi la licitaţiile pentru proiectul societăţii Apavital de alimentare cu apă a judeţului Iaşi. Şi în acest caz, investiţia în valoare de 142 de milioane de euro este blocată din cauza contestaţiilor la licitaţii.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite