O familie din Braşov era să moară din cauza unui porc mistreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei braşoveni au văzut moartea cu ochii după ce maşina în care se aflau s-a tamponat frontal cu un porc mistreţ.

Accidentul a avut loc azi noapte la ieşirea din localitatea vasluiană Mărăşeni, comuna Ştefan cel Mare. Cei trei braşoveni, doi bărbaţi şi o femeie, se îndreptau spre Negreşti la nişte rude, când, din senin, în faţă le-a apărut un porc mistreţ.

Şoferul maşinii nu a mai putut face nimic pentru a evita impactul şi s-a cioccnit frontal cu animalul. „Norocul nostru a fost acela că ieşisem din localitate şi am accelerat puţin. Am frânat cât am putut, însă nu am avut cum să îl evit. Bine că nu am păţit noi nimic", ne-a spus Nicolae Had, şoferul maşinii care va trebui să suporte singur cheltuielile de reparaţii ale autoturismului, deoarece nu avea asigurare Casco.



Autorităţile dormeau

La faţa locului, singurele autorităţi venite, au fost poliţiştii rurali, deşi ar fi trebuit să fie prezenţi şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic sau ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui. „Am încercat să iau legătura aproape o oră cu cei din conducerea acestor instituţii, dar nu a răspuns nimeni la telefon. Am predat animalul pădurarului din cantonul silvic Brodoc", ne-a spus şi Gheorghe Caverde, poliţist din Ştefan cel Mare.

Captură pentru foto

Traficul în zonă a fost blocat aproape jumătate de oră, dar nu din cauza accidentului, ci din cauza curioşilor care s-au oprit să vadă animalul. Unii, mai curajoşi, s-au fotografiat cu frumosul exemplar care, după spusele localnicilor, ar fi printre puţinii masculi de porci mistreţi din pădurile din apropiere.

image



Acesta a fost cel de-al patrulea accident în zonă provocat de un porc mistreţ în ultimii doi ani. Cel mai grav dintre ele a avut loc anul trecut, atunci când un microbuz plin cu elevi s-a ciocnit cu un astfel de animal şi a ajuns direct într-un şanţ de la marginea şoselei. Din fericire, ca şi acum, nici atunci nu au existat victime omeneşti.

image

Ai un pont? Află aici cum poţi lua legătura cu reporterii noştri!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite