De când au dispărut şefii de post, golanii fac legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flaviu Larion a fost bătut crunt
Flaviu Larion a fost bătut crunt

De când s-au desfiinţat posturile de poliţie comunală, golanii fac legea în localităţile din mediul rural. Un bărbat din localitatea vasluiană Soleşti a fost desfigurat de o gaşcă de tineri teribilişti despre care oamenii spun că au devenit spaima comunei.

Oamenii din Soleşti sunt disperaţi şi plâng după şeful de post pe care ei îl ştiau de-o viaţă în comună. Ei spun că, după ce postul de poliţie s-a desfiinţat, un grup de tineri teribilişti au început să facă legea prin sat. Este vorba despre fraţii Gabriel şi Petru Hâncu, care au rămas fără tată, iar mama lor e plecată în străinătate. La sfârşitul săptămânii trecute, Flaviu Larion, de 43 de ani a fost bătut cu bestialitate de cei doi fraţi care s-au năpustit asupra lui fără niciuzn motiv. Bărbatul se afla în curtea unui vecin atunci când indivizii au tăbărât peste el, au pus mâna pe un par şi l-au lovit de mai multe ori peste mâini, peste picioare şi peste cap. „Am fost bătut, mi-au dat cu parul în cap de multe ori. Nici nu mai ştiu cum s-a întâmplat. Nu pot vorbi. Am sunat la poliţie şi la salvare. Nu mai pot merge, m-au adus nişte vecini şi m-au aşezat aici pe bancă", povesteşte Flaviu Larion.

Localnicii sunt terorizaţi

Aceeaşi soartă au mai avut-o şi alţi săteni din Soleşti sau localităţile apropiate. Oamenii spun că nu există zi în care să nu se ia de cineva şi că, mai nou, tupeul lor a atins cote extreme. Ei mai povestesc că cei doi au transformat casa părintească într-un cuib al infractorilor în care îşi petrec nopţile alături de alţi golani din Vaslui. „E plin de lume seara aici, vin maşini, fete şi băieţi. Beau până dimineaţa, au muzica dată la maxim, consumă ierburi. Nu poţi să le zici nimic că te omoară pe loc. Aproape în fiecare seară după ce se îmbată bine, băieţii merg prin sat la furat. Fură tot ce găsesc prin curţile oamenilor", povesteşte o bătrână din Soleşti. „Cum se întunecă afară intru în casă şi încui uşa. Am pus un dulap în geamul de la stradă. Eu sunt o bătrână singură şi orcând pot intra peste mine golanii. Nu are cine să mă apere. Mi-e şi frică să mă culc.Înainte când aveam trei poliţişti aici în sat mai aveam o siguranţă, dar acum nu ştiu unde s-au dus de a rămas postul de poliţie gol. Eu când mă duc acolo e uşa încuiată", povesteşte şi Maria Ştirbei, o altă bătrânică din Soleşti.

„În comuna Soleşti noi avem şapte localităţi. Lunar pentru iluminatul public în aceste sate trebuie să plătim o factură de 200 de milioane de lei vechi. Iluminatul a fost întrerupt şi avem şi datorii restante la EON. Dacă tot consumăm energie şi nu plătim ni se blochează conturile şi suntem executaţi silit", a declarat şi primarul comunei Soleşti, Mona Bujor. Până la marea reorganizarea a poliţiei din mediul rural la Soleşti erau trei poliţişti care asigurau cu succes liniştea şi ordinea în comună. Acum un singur poliţist mai daă pe aici şi asta doar ziua între orele 8-16 pentru a înregistra plângerile de la cetăţeni.

Situaţia e aproape aceeaşi peste tot

Dintre cele 81 de posturi de poliţie comunale de la nivelul judeţului Vaslui, doar cinci au fost menţinute independente, celelalte fiind arondate unui număr de nouă secţii. Împărţirea posturilor de poliţie comunale în secţii s-a făcut ţinându-se cont şi de infracţionalitate, şi de aşezarea geografică, şi de căile de acces. Sediile din comune nu au fost închise, acolo este asigurată permanenţa. În fiecare comună a rămas un poliţist care să asigure permanenţa şi să primească sesizările cetăţenilor", a declarat comisarul şef Mihai Carp, comandantul IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite