Un copil de doi an a fost lovit de tren. A fost transportat la Iași în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii au găsit bicicleta cu care se juca micuțul pe mijlocul căii ferate
Polițiștii au găsit bicicleta cu care se juca micuțul pe mijlocul căii ferate

Incidentul s-a petrecut ieri dimineață, în jurul orei 09:00, la distanță de 1 kilometru de Gara Vaslui spre Bârlad.

Copilul, în vârstă de 2 ani și 7 luni, se juca în apropierea căii ferate când a fost lovit de o garnitură de tren.

El locuia la o casă aflată în apropiere și era nesupravegheat în momentul producerii tragediei.

La fața locului a sosit și un echipaj al ambulanței care a reușit să îl mențină în viață. Micuțul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, de unde, ulterior, a fost transferat la o clinică din Iași. „Noi am găsit copilul în comă. Am reușit să-l stabilizăm și l-am transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu multiple traumatisme craniene și la nivelul membrelor inferioare", ne-a declarat Mădălina Bărbuță, medicul de la echipajul ambulanței prezent la fața locului.

Copilul este internat acum la Terapie Intensivă la Spitalul „Sf. Maria" din Iași, dar medicii îi dau şanse minime de supravieţuire. „Pacientul are traumatism cranian, este în comă de gradul IV, iar şansele de supravieţuire sunt minime", ne-a spus doctorul Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Iaşi.

DGASPC va deschide anchetă

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat și ea o anchetă în acest caz. „Deoarece este vorba de un copil minor cazul a intrat și în atenția noastră, iar evaluarea detaliată va fi efectuată în momentul în care mama va reveni la domiciliu de la Iași. De asemenea, băiețelul mai are o soră mia mare în vârstă de 7 ani, care va locui în tot acest timp la mătușa maternă", ne-a declarat Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Informațiile oferite de anchetatori scot la iveală amănunte șocante. Aceștia ne-au spus că băiețelul se juca pe calea ferată împreună cu o fetiță mai mare decât el. În momentul în care trenul s-a apropiat, mecanicul de locomotivă a folosit semnalele sonore, însă doar fetița a reușit să fugă din calea lui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite