A venit bâlciul, au început controalele. Vezi aici câteva sfaturi de la specialişti pentru a evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii, specialiştii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), dar şi comisarii de la Protecţia Consumatorului trag un semnal de alarmă, atât în rândul consumatorilor, cât şi în rândul agenţilor economici, odată cu sosirea bâlciului anual la Bârlad.

Din experienţa anilor trecuţi, pentru a evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare, cei de la DSVSA împreună cu reprezentanţii de la Protecţia Consumatorilor vor intensifica acţiunile de control din bâlci şi îi atenţionează pe comercianţi că vor fi vizitaţi zilnic.

„DSVSA Vaslui recomandă tuturor cetăţenilor să consume alimente numai din unităţi înregistrate şi autorizate sanitar-veterinar, să evite achiziţionarea de produse alimentare din locuri neautorizate, să citească atent etichetele produselor achiziţionate şi să ne comunice orice abatere pentru a putea lua măsuri imediate cu cei care nu respectă sănătatea consumatorilor", a precizat Decebal Săraru, directorul DSVSA Vaslui.

Sfatul medicului

Pentru a evita problemele medicale, mai ales în rândul celor care se ştiu cu afecţiuni gastrice sau cu un stomac sensibil, medicii recomandă evitarea unor alimente.

Printre acestea se regăsesc alimentele cu un conţinut mare de grăsimi, fibre sau cele care sunt extrem de picante. De asemenea, se recomandă evitarea produselor lactate, deoarece acestea pot produce voma şi diaree.

Nu este bine nici să se consume cartofi prăjiţi sau alimente acide, precum sucul de portocale, porumbul, cârnaţii sau brânza, adică alimentele care fac deliciul la bâlci.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!



Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite