În loc să dirijeze circulaţia, poliţiştii locali vasluieni dau avertismente şi încurcă traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dată cu începerea lucrărilor la infrastructură pe principala arteră de circulaţie din Vaslui, au apărut şi primele nemulţumiri. Şoferii stau la cozi interminabile zeci de minute, iar poliţiştii locali, care au şi ei putere de a dirija circulaţia, preferă să profite de lipsa parcărilor, tocmai din cauza acestor lucrări, şi să dea avertismente celor care îşi lasă maşinile la stradă.

Lucrările la infrastructura rutieră în municipiul Vaslui au ajuns în zona de centru a oraşului şi s-au oprit în Crucea Gării. Se decopertează, se curăţă amplasamentul şi se pregăteşte turnarea asfaltului. Cum nici o astfel de lucrare nu anunţă decât un trafic aglomerat şi blocaje, şoferii înţeleg situaţia şi se conformează. Sunt nervoşi, însă, când partenerii de trafic încalcă regulile şi îi blochează, iar poliţia nu este la datorie. De la sesul giratoriu din zona Icil, până în centrul oraşului, şoferii au de aşteptat chiar şi 20 de minute în trafic, în condiţiile în care nu stăteau mai mult de un minut la culoarea roşie a semaforului.

„Pur şi simplu îşi bat joc. Dacă ai treabă în centru nu ai unde lăsa maşina că imediat apare câte un poliţist local care te alungă. Dacă ai treabă la Primărie, nici acolo nu ai unde să îţi laşi maşina că vine şi îţi pune amendă în geam. În loc să se plimbe fără folos şi să consume hârtie degeaba, mai bine ar sta să dirijeze traficul. Repet, îşi bat joc de noi", ne-a declarat Marius Luca, unul dintre şoferii nemulţumiţi.

Şi poliţiştii încalcă regulile

Unde mai pui că nici poliţiştii rutieri, care ar trebui sa se ocupe de fluidizarea traficului, nu respectă regulile şi trec peste şoseaua decoperată pentru a nu mai fi nevoiţi să aştepte la semafor. S-a întâmplat zilele trecute, când reporterii „Adevărul" au fotografiat maşina Poliţiei în timp ce trecea prin aceeaşi intersecţie din Crucea Gării şi care, în loc să aştepte ca toţi ceilalţi şoferi la semafor, a luat-o pe drumul în lucru, cu toate că acesta era semnalizat. În tot acest timp, toţi se întreabă unde sunt poliţiştii locali care ar trebui să dirijeze şi ei circulaţia pentru a o fluidiza. Ei bine, o parte dintre reprezentanţi ai Poliţiei Locale pot fi văzuţi pe traseu, şi aceştia mai mult încurcă decât descurcă. Aplică avertismente şi dirijează circulaţia în acelaşi timp, fără a lăsa pixul şi hărtiile din mână.


Poliţiştii locali preferă să dea avertismente în loc să dirijeze traficul

image

Primăria dă vina pe Poliţie şi invers

Reprezentanţii Primăriei Vaslui spun că pe durata lucrărilor, poliţiştii locali sprijină poliţia rutieră în fluidizarea traficul pe artera principală şi nu lasă şoferii să parcheze pe sensul de mers, tocmai pentru a asigura un trafic fluent. „În perioada desfăşurării lucrărilor la infrastructura rutieră, pe segmentul dintre Crucea Gării şi Centrul Civic, posesorii de autovehicule ar trebui să nu parcheze pe sensul de mers care este momentan restrâns pe o singură bandă. Astfel, angajaţii poliţiei locale fac eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului punând în vedere participanţilor la trafic despre această interdicţie de a parca. Conform legii 155, atribuţiile şi competenţele poliţiei locale sunt de a acorda sprijin poliţiei rutiere pentru fluidizarea traficului, dacă i se cere", ne-a declarat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

 De cealaltă parte, conducerea Inpectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui susţine că poliţiştii au tot dreptul de a dirija circulaţia fără a se cere un acord prealabil, mai ales în condiţiile în care traficul din oraş a devenit extremd e greu. „Au existat la un moment dat discuţii între Primăria Vaslui şi Poliţia Rutieră pentru modificarea timpilor de aşteptare la semafor pe sensul dinspre ICIl. Pentru că este un sistem mai învechit nu s-a reuţit modificarea doar pe un sens. Poliţia rutieră nu poate pune la dispoziţie în permanenţă un reprezentant în intersecţia din Crucea Gării, dat fiind faptul că dispun de resurse umane puţine. Dacă poliţia locală intervine, rămâne la alegerea lor de a fluidiza traficul în zonă", ne-a spus şi Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Lucrările la infrastructura rutieră a oraşului ar trebui să se finalizeze în luna octombrie a acestui an. Până atunci, şoferii sunt rugaţi să se înarmeze cu foarte multă răbdare şi să evite arterele supuse modernizării, asta dacă nu doresc să rămână blocaţi minute bune într-un singur loc.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite