Un basarabean s-a ales cu dosar penal pentru trafic cu țigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrică de ţigarete descoperită de oamenii legii foto arhivă
Fabrică de ţigarete descoperită de oamenii legii foto arhivă

Un cetăţean moldovean s-a ales cu dosar penal pentru că a încercat să introducă în ţară, prin P.T.F. Albiţa, 1.060 pachete de ţigări ascunse şi nedeclarate în locaşul roţii de rezervă şi în aripile spate ale autoturismului pe care îl conducea. 

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat pentru a intra în ţară, acum două zile, conducând un autoturism marca Toyota.

 La controlul pentru trecerea frontierei efectuat de poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în locaşul roţii de rezervă şi în aripile spate ale autoturismului cantitatea de 1060 pachete ţigări de diferite mărcicu timbru fiscal de Republica Moldova, în valoare totală de  4569 lei.

„Întrucât cantitatea de ţigări găsită depăşeşte limita prevăzută de legislaţia în vigoare, poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit cetăţeanului Oleg R. dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale", ne-a declarat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoartului Județean al Poliției de Frontieră Vaslui.

Țigările au fost indisponibilizate de către autoritatea vamală în vederea confiscării.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite