Un basarabean căutat pentru un omor în Italia, prins la Vama Albiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Darie Teodor, un bărbat din Republica Moldova, căutat de autorităţile italiene după ce omorât un cetăţean italian în 2009, a fost prins de procurori în Vama Albiţa.

Potrivit anchetatorilor, basarabeanul a fost depistat în noaptea de 20 spre 21 aprilie în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa imediat după ce acesta a intrat la noi în ţară.

Din actele transmise de autorităţile judiciare italiene rezultă că bărbatul este cercetat pentru comiterea împreună cu mai multe persoane a unor infracţiuni grave, cum ar fi  „lipsire de libertate în mod ilegal", „omor" şi „şantaj".

Concret, Darie Teodor este acuzat că în anul 2009 a răpit un cetăţean italian şi l-a bătut ca să îl determine pe acesta din urmă să dezvăluie adresa unui apartament unde avea o sumă mare de bani, victima decedând la câteva zile din cauza agresiunilor la care a fost supusă.

„Persoana reţinută a fost prezentată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, iar această propunere a fost admisă, urmând ca în acest termen să fie solicitat şi mandatul european de arestare, pentru a se analiza predarea către autorităţile judiciare din Italia", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite