Prezenţă mică la prima zi a examenului de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sesiunea a doua a examenului de maturitate sunt aşteptaţi 2.300 de candidaţi.

UPDATE, MARŢI

La proba de competenţe lingvistice ce s-a desfăşurat ieri, doar 224 dintre elevii vasluieni înscrişi pe liste s-au prezentant în faţa profesorilor. Astăzi, ca şi ieri, absolvenţii vor putea susţine examenul de competenţă la limba româmnă.

____________

Absolvenţii de clasa a XII-a care nu au reuşit să obţină diploma de maturitate în prima sesiune au acum o nouă şansă. Astăzi, absolvenţii vor susţine proba de competenţe la limba şi literatura română, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă şi probele scrise.

„Probabil procentul de promovabilitate va fi undeva între 30 şi 35 de procente. Trebuie să ţinem cont că în această sesiune susţin examenul cei care nu au promovat în vară, deci nivelul va fi un pic mai scăzut“, a declarat Vasile Ursanu, inspector şcolar general adjunct. Acesta a adăugat că în judeţul Vaslui vor exista şase centre de examinare şi două de corectare. „Lucrările vor fi corectate la Colegiul Tehnic «Anghel Rugină» din Vaslui şi la Liceul «Alexandru Ioan Cuza» din Bârlad“, a precizat Ursanu.

Cine sunt vinovaţi de dezastru la examenul de bacalaureat în Vaslui

Ce note au luat la Bac copii patronilor din Bârlad

Interviu cu eleva care a luat cea mai mare notă în judeţ în prima sesiune

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite