EXCLUSIV:Măcelarul din Bârlad care „omoară” și acum somnul anchetatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolaie Mihai are și acum coșmaruri cu crima de acum 12 ani
Nicolaie Mihai are și acum coșmaruri cu crima de acum 12 ani

Adevărul de Seară a făcut, împreună cu anchetatorii, reconstituirea celei mai oripilante crime din istoria Bârladului. Un fraticid care șochează opinia publică și în zilele noastre. Acum 12 ani, un bărbat din Bârlad și-a ucis propriul frate, după care i-a secționat membrele și capul și le-a expus în fața porții.

Procurorul care a condus ancheta abominabilei crime, Nicolaie Mihai, spune că va rămane marcat toată viața de ceea ce a văzut în acea amiază de septembrie. Atunci, Neculai Albu, un subinginer de 53 de ani, și-a ucis fratele, Ionel Albu, și a transformat strada pe care locuia într-un muzeu al groazei. După ce și-a lăsat fratele fără suflare, l-a ciopârțit, i-a prins membrele în cuie de gardul locuinței, iar capul l-a pus într-o găleată și l-a lăsat în fața porții.

Sursă fotografii: Arhivă „Obiectiv de Vaslui”

Neculai Albu a tăiat capul fratelui său și la „expus” în fața porții

„Am anchetat foarte multe cazuri, dar cu siguranță acesta a fost cel mai sadic pe care l-am văzut vreodată. Și acum, după 12 ani, mai visez, din când în când, capul victimei, ce zăcea într-o găleată în fața porții. E greu să treci peste așa ceva, probabil mă va marca pentru tot restul vieții", ne-a spus Nicolaie Mihai, care a arătat reporterilor „Adevărul de Seară" locul unde a avut loc grozăvia.

Criminalul Albu a șocat opinia publică din Bârlad la vremea respectivă

Casa părintească, mărul discordiei dintre cei doi frați

După ce a comis crima, Neculai Albu a scris o poezie, intitulată „Epitaf pentru Ionel", prin care a încercat să-și justifice gestul:

Criminalul Albu a șocat opinia publică din Bârlad la vremea respectivă

"Aproape trei decenii m-ai stresat/ Și m-ați batjocorit cât ați dorit/ Dacă ai pătit acum ce-ai meritat/ De bună seamă că ești mulțumit./ Ați fost și sunteți lacomi de avere/ Avere, bineînțeles, nemeritată/ Îmi pare rău, dar n-am nici o putere/ Să-ți dau avere pe lumea cealaltă!/ Pe tata l-ați chinuit cât și cum ați vrut/ Atâta hrană și lichide voi i-ați dat/ Încat el a murit deshidratat/ E bine că în viață să fii un om corect/ Nu cum ai fost tu, frate, un individ abject/ Ai fost pentru mine un nemernic și un escroc/ De aceea ai sfârșit asemeni unui porc/ Nicu Albu, 1998",  preciza criminalul în acea scrisoare. Din spusele vecinilor și ale anchetatorilor, cei doi frați se certau foarte des din cauza casei părintești, în care locuiau amândoi.

Criminalul trimite scrisori vecinilor

Nici acum, când își execută cei 22 de ani de detenție primiți de la judecători, măcelarul Albu nu a uitat de casa din pricina căreia și-a ucis fratele. Periodic, trimite scrisori unui vecin pe care îl întreabă cum mai arată locuința. „Mă roagă să mă îngrijesc de casă, însă el nu știe, săracul, că s-a transformat într-o ruină acum. Vin boschetari și dorm în ea", ne-a spus Vasile Pântea, ce locuiește vizavi de locuința criminalului.

La câteva ore după ce și-a mascrat fratele, Neculai Albu a fost prins de polițiști hoinărind cu arma crimei prin cartierul Munteni. Și-a recunoscut nonșalant fapta, declarând anchetatorilor că era „într-o stare psihică labilă si precară".

Criminalul Albu a șocat opinia publică din Bârlad la vremea respectivă
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite