Nu asigură căldura în şcoală, dar organizează „Zilele Oraşului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma, îşi face din nou de cap pe banii contribuabililor. Liceul din oraş nu are nici în acest an căldura asigurată, din lipsa banilor, după cum spune primarul, însă acesta a reuşit să găsească fonduri pentru a organiza „Zilele Oraşului" în loc să rezolve problema căldurii din şcoală.

Temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă au început să fie resimţite în şcolile din judeţul Vaslui. Frig nu este doar în unităţile de învăţământ de la sate, ci şi la cele de la oraş. Un astfel de exemplu este Negreştiul, acolo unde cei aproximativ 2.000 de elevi ai Liceului „Nicolae Iorga" îngheaţă de frig în sălile de clasă.

La această unitate de învăţământ problema căldurii datează de câţiva ani buni, însă primarul Cozma dă vina, de fiecare dată, pe lipsa banilor. Practic, Primăria Negreşti se plânge că are şi acum datorii la furnizorul de păcură, combustibilul folosit pentru funcţionarea centralei termice a şcolii. Soluţia pentru a rezolva problema era una simplă şi anume montarea unei centrale pe gaz, deoarece, între timp, gazul metan a ajuns şi în acest oraş.

Ca un paradox, edilul Negreştiului a găsit fonduri să organizeze la sfârşitul acestei săptămâni „Zilele oraşului", sărbătoare pentru care va cheltui 30.000 de lei. Banii au venit în urmă cu câteva zile de la Guvern pentru a mai ajuta această urbe să mai scape de greutăţi, dar primarul a decis să îi folosească pe distracţie, deşi oraşul pe care îl păstoreşte are probleme mai serioase de rezolvat.

Ne-am gândit că ar fi bine să organizăm şi noi Zilele oraşului, aşa cum fac toate localităţile din ţara asta. Şi pentru asta vom folosi banii primiţi de la Guvern. Este adevărat că primăria mai are şi datorii la diverşi furnizori. Spre exemplu, numai la firma Instalrep avem de plătit în jur de 100.000 de lei", a declarat Ioan Cozma, primarul din Negreşti.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite