O ambulanţă SMURD din Bârlad, atacată cu sticle de un tânăr beat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţa SMURD a fost scoasă din intervenţie
Ambulanţa SMURD a fost scoasă din intervenţie

O ambulanţă SMURD de la substaţia de pompieri din Bârlad a fost atacată, marţi seara, de doi tineri aflaţi în stare avansată de ebrietate care au aruncat cu o sticlă asupra autosanitarei şi l-au accidentat pe şoferul acesteia.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, echipajul SMURD se afla în misiune şi transporta către spital un pacient în vârstă de 85 de ani din localitatea vasluiană Bogeşti, care suferise o plagă la nivelul capului.

În zona barierei Pogana, la intrarea în municipiul Bârlad ambulanţa a fost lovită de o sticlă, aruncată de o persoană care se afla într-un grup de tineri lângă partea carosabilă.

Sticla a spart geamul din dreapta faţă al ambulanţei, a pătruns în cabină şi a lovit şoferul în zona capului. Din fericire, rănile provocate nu au fost grave, iar experienţa şi reacţia corectă a şoferului au salvat atât pacientul, cât şi colegii de echipaj.

„Paramedicii au anunţat evenimentul prin intermediul numărului unic pentru apel de urgenţă 112 şi imediat s-au deplasat la faţa locului echipaje ale poliţiei şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă care a preluat pacientul. Cu sprijinul unui participant la trafic, paramedicii au reuşit să îl prindă pe unul dintre membrii grupului, care a fost predat poliţiei", ne-a declarat Alina Poiană, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Oamenii legii au demarat cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs evenimentul.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite