Eu cum ajung la şcoală?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lungul drum spre şcoală
Lungul drum spre şcoală

În perioada 7 decembrie 2011 - 31 martie 2012, World Vision România va derula campania „Eu cum ajung la şcoală?". Campania adresează problema a peste 150 de copii din comuna Rebricea, judeţul Vaslui, care merg pe jos, zilnic, peste 10 kilometri, pentru a ajunge la şcoală.

150 de elevi din comuna Rebricea, judeţul Vaslui, parcurg, zilnic, între 10 şi 15 kilometri, pe jos, pentru a putea ajunge la şcoală. Din acest motiv, în prima jumătate a anului 2011, 785 de copii au abandonat şcoala.

Din cele 785 de cazuri de abandon şcolar, mai mult de jumătate, respectiv 405 cazuri, sunt din rândul elevilor din ciclul gimnazial, iar peste 80% dintre acestea provin din mediul rural. Din discuţiile pe care reprezentanţii World Vision le-au purtat cu familiile acestor elevi care au abandonat şcoala, reiese că un factor favorizant îl reprezintă sărăcia, dar şi distanţa foarte mare până la şcoala care asigură ciclul gimnazial în comună.

Obiectivul campaniei este strângerea de fonduri în vederea achiziţionării a două microbuze care să asigure transportul celor 150 de copii la şcoală. Totodată, prin această campanie, World Vision România doreşte să atragă atenţia românilor asupra lipsei accesului la educaţie pentru copiii defavorizati din mediul rural şi să îi mobilizeze să ia atitudine în vederea îmbunătăţirii condiţiilor sociale şi de educaţie ale acestor copii.

Judeţul Vaslui este unul dintre cele mai sărace din ţară, fiind, totodată, şi una dintre cele mai sărace regiuni din Europa. Pe acest fond, începând cu anul 2007, World Vision România derulează în judeţul Vaslui un program de dezvoltare comunitară, având ca beneficiari aproximativ 2000 de copii, din care aproximativ 1140 au vârste cuprinse între 2 și 12 ani. Campania „Eu cum ajung la școală?" face parte din acest program.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite