Cu Zmeu-n Europa! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldoveanul Zmeu (în alb) a adus cea mai importantă victorie din istoria Vasluiului
Moldoveanul Zmeu (în alb) a adus cea mai importantă victorie din istoria Vasluiului

FC Vaslui a învins pe Sporting Lisabona, liderul grupei D, şi poate spera la prezenţa în primăvara europeană a Ligii Europa.

Vasluienii păstrează şanse de calificare în primăvara europeană după ce şi-au luat revanşa în faţa lusitanilor. Dacă în Portugalia, gazdele s-au impus cu 2-0, acum Sporting a fost învinsă de galben-verzi, chiar în condiţiile în care Hizo nu s-a putut baza pe golgheterul său în Europa, Wesley, care a fost suspendat.

Deşi au jucat „în exil" la Piatra Neamţ, iar suporterii i-au încurajat mai mult din faţa televizoarelor, elevii lui Hizo au punctat după o jumătate de oră de joc. Sânmărtean a executat un corner, mingea a căzut în careu şi a produs „panică" în defensiva adversă, iar Zmeu a profitat, înscriind cu un şut care a fost deviat de un apărător portughez. Degeaba Sporting l-a aruncat în luptă pe golgheterul Van Wolfswinkel încă de la începutul reprizei a doua, pentru că gazdele au reuşit să protejeze avantajul.

„Finala" cu Lazio e la 1 decembrie

Soarta calificării se poate decide chiar de Ziua Naţională a României. La 1 decembrie, vasluienii primesc vizita lui Lazio într-o adevărată „finală" pentru locul doi, câştigătoarea putându-se considera calificată în 16-imi. În schimb, în cazul unei remize, totul se va decide în ultima etapă în meciurile Zürich - Vaslui şi Lazio - Sporting. La egalitate de puncte între români şi italieni, departajarea se va face la „directe": în tur a fost 2-2, astfel că moldovenii sunt avantajaţi de un 0-0 sau 1-1.

"Victoria nu e întâmplătoare. Hizo i-a studiat pe portughezi de mai avea puţin şi ştia câte carii are fiecare jucător. ''
Adrian Porumboiu patron FC Vaslui

"Am avut trei ocazii de gol, iar ei doar una. E adevărat că se simte lipsa lui Wesley, dar băieţii au dovedit că se pot descurca şi fără el. Numele Vasluiului s-a făcut auzit în Europa.''
Constantin Zotta preşedinte FC Vaslui

image

Click pe poze pentru fotogalerie

Eroul vine de la Chişinău

Autorul golului vasluienilor, Denis Zmeu, s-a născut în Republica Moldova, la Chişinău, şi evoluează pe postul de mijlocaş central. Moldoveanul de 26 de ani a ajuns la Vaslui în 2007 şi în vara aceasta şi-a prelungit contractul pentru încă două sezoane. Zmeu, fost internaţional de tineret, a bifat şi 12 prezenţe pentru echipa naţională şi a marcat un gol.

Vaslui  1
Cerniauskas - Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevici - Zmeu, Pavlovici (R. Costin 79) - Neagu (Jovanovici 43), Adailton, Sânmărtean (Gheorghiu 89) - Bello.
Antrenor: Viorel Hizo

Sporting Lisabona   0
Marcelo - Rodriguez, Carrico, Rinaudo (A. Santos 12), Evaldo - Fernandez (D. Rubio 65), Pereirinha, Schaars - Carrillo, Bozhinov (Van Wolfswinkel 46), Capel.
Antrenor: Domingos Paciencia
Gol: Zmeu 30
Stadion: „Ceahlăul" 7.000
Arbitru: Kristinn Jakobsson (Islanda)

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite