Zeci de tiruri din Republica Moldova blocate în Vama Albiţa din cauza viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Albiţa
Vama Albiţa

Vremea rea din ultimele zile a făcut ca zeci de camionagii să rămână în Vama Albiţa până ce autorităţile reuşesc să deblocheze toate drumurile.

„Miercuri seara, poliţiştii de frontieră au fost informaţi oficial cu privire la condiţiile în care se efectuează circulaţia pe drumurile publice din România şi la faptul că DE 581 este blocat pe ruta Crasna - Bârlad - Tecuci - Galaţi. Astfel, au fost informaţi toţi participanţii la trafic din PTF Albiţa, iar în aceste condiţii, aproximativ 30 de şoferi de autocamioane au decis, în deplină cunoştinţă de cauză, să staţioneze în terminalul de marfă, până la deblocarea tronsoanelor de drum înzăpezite", a spus Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi.
Majoritatea şoferilor sunt din Republica Moldova şi aveau ca destinaţii state din Uniunea Europeană, dar şi diverse localităţi de pe teritoriul României. „Poliţia de Frontieră vasluiană a venit în sprijinul acestor şoferi, cărora condiţiile meteo nefavorabile şi starea drumurilor din România nu le permit continuarea călătoriei şi le-au oferit ceaiuri calde achiziţionate din donaţiile benevole ale poliţiştilor", a precizat Irina Mirică Geucă. Ea a adăugat că, ieri, în Vama Albiţa mai erau 25 de tiruri.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite