Vaslui: Copii cu nevoi speciale, lăsaţi în plata Domnului după ce un spital s-a desfiinţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii au rămas ai nimănui după ce Spitalul din Tutova s-a desfiinţat ieri. Ei au vârste cuprinse între 1 şi 5 ani.

Zece copii din secţia de distrofici au rămas abandonaţi de stat după ce spitalul în care erau internaţi s-a desfiinţat. Şase dintre ei au fost preluaţi în urmă cu câteva ore şi transferaţi către Protecţia Copilului Bârlad, iar alţi patru vor fi trimişi către două spitale de copii din Iaşi şi Bârlad.

Reprezentanţii unităţii din Tutova spun că, fără tratament corespunzător, doi dintre copiii care au fost nevoiţi să plece din Spitalul Tutova ar putea avea un final tragic. „Ce contează câţiva copii. Nimănui nu îi pasă de câţiva copii“ a spus pentru Realitatea Tv,  Delia Evelina Asoltanei, directorul unităţii din Tutova. Ea s-a referit la decizia ministerului de resort de a desfiinţa spitalul.

„În această după-amiază, la Spitalul de cronici- Dr. I.T. Nicolaescu Tutova mai erau internaţi 4 copii, din care: doi vor fi trasferaţi cǎtre Spitalul de Copii „Sf. Nicolae" Bârlad, unul cǎtre Spitalul de Copii"Sf. Maria „ Iaşi, iar unul va fi externat la domiciliu. Conducerea unităţii sanitare de la Tutova cunoştea încă din data de 1 februarie 2011 că această unitate este propusă pentru reprofilare, ca urmare trebuia să dea dovadă de responsabilitate şi să colaboreze cu autorităţile locale şi sanitare pentru a găsi soluţiile adecvate de îngrijire a pacienţilor", a transmis, printr-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite