După demisia lui Aurel Zabolotnîi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui se operează doar urgenţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui

Situaţia a devenit aproape imposibil de controlat la Spitalul Judeţean de Urgneţă (SJU) Vaslui, în urma demisiei medicului anestezist Aurel Zabolotnîi, care este acuzat de malpraxis, după ce doi pacienţi au murit din cauza anesteziilor făcute de acesta.

Conducerea unităţii spitaliceşti a luat decizia ca doar urgenţele să fie operate, după ce secţia de Anesetezie-Terapie Intensivă funcţionează cu doar doi medici.

Aşa se face că linia de gardă a fost suspendată temporar până se va găsi un înlocuitor, în această perioadă doar cazurile extrem de grave fiind suspuse intervenţiilor chirurgicale.

„După demisia domnului doctor am rămas cu doi medici anestezişti care să asigure anestezii la tot spitalul. Trebuie să ştiti că ei nu asigură numai anestezia, ci şi terapia intensivă în tot spitalul. Domnul doctor Bologa este în spital de vineri, de 4 zile. Am solicitat chemarea din concediu a doctoriţei Filip. Suntem în situaţia ca linia de gardă de pe anestezie să pice. Vom căuta soluţii la spitalul din Bârlad, la cel din Iaşi. Din păcate, la Iaşi sunt în aceiaşi situaţie, au numai patru medici. Până când vom vorbi şi cu mediul care se ocupă de rezidenţi, nu avem soluţii. Doctorul Zabolotnîi are o carieră de peste 30 de ani, o cazuistică bogată, cariera se încheie tragic. Aceste cazuri l-au adus în stare de şoc. Credem că nu poate fi învinuit de malpraxis", ne-a declarat Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Activitatea ambulanţei, dată peste cap

De asemenea, conducerea spitalului a făcut un memoriu către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui , solicitând ca pacienţii care necesită intervenţii chirurgicale să fie transportaţi la Iaşi. Numai ieri, au fost 6 cazuri cu pacienţi care au fost redirecţionaţi către spitale din Iaşi pentru a fi operaţi.

Ajutor de la Prefectură

Având în vedere cele două evenimente nefericite produse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, prefectul Radu RENGA a avut o întrevedere cu managerul SJU, Gheorghe DASCĂLU, pentru a analiza toate posibilităţile privind completarea schemei de personal pe segmentul specialişti ATI.

 Potrivit datelor oficiale, necesarul de medici la această secţie este de 7 ori mai amre decât în prezent, adică 14 medici specialişti.

„Nu este normal ca operaţiile să fie programate, din cauza lipsei personalului de specialitate. De aceea am luat legătura cu subsecretarul de stat, Raed ARAFAT, care urmează să ne susţină în vederea găsirii unor specialişti ATI , deocamdată temporar. Urmează să transmitem o adresă către Ministerul Sănătăţii prin care să punctăm atât rezultatele anchetei declanşate la Spitalul Judeţean cât şi situaţia destul de dificilă în care se află la această oră SJU, prin lipsa specialiştilor ATI", a declarat prefectul Radu Renga.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite