Wesley, gata să-l întreacă pe Demollari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wesley Lopes ameninţă serios un record vechi de 16 ani. Brazilianul Vasluiului, autor al unui gol în meciul de sâmbătă cu Concordia Chiajna (3-0), a ajuns la cota 33 în clasamentul marcatorilor străini din Liga I, versiunea all-time. Ierarhia e dominată de albanezul Sulejman Demollari, care a reuşit 36 de goluri în cele patru sezoane petrecute la Dinamo ('91-'95).

„Kape" are cea mai bună medie


Căpitanul Vasluiului nu este însă singurul înscris în cursa de detronare a liderului albanez. Pantelis Kapetanos are 27 de goluri pentru Steaua şi vrea să depăşească şi el recordul din postura de jucător al CFR-ului. E cotat cu şanse reale de reuşită având în vedere că până acum s-a dovedit mai eficient decât toţi străinii: are cea mai bună medie de goluri marcate pe meci (0,41).

În întreaga istorie a Ligii I, cel mai bun marcator într-un sezon nu a fost niciodată un fotbalist de peste hotare. Când a punctat de 18 ori, în stagiunea 1991-92, Demollari a terminat doar pe locul secund, după Gábor Gerstenmájer, tot de la Dinamo, cu 21 de goluri. Kapetanos, acum două sezoane, şi-a trecut de 15 ori numele pe lista marcatorilor, însă nu l-a putut depăşi pe Andrei Cristea (Dinamo), care a încheiat sezonul cu o reuşită în plus faţă de grec.

image

Din păcate, Wesley s-a accidentat grav în partida cu cei de la Chiajna,  iar medicii nu sunt deloc optimişti în ceea ce priveşte diagnosticul său.

Brazilianul, care oricum nu putea evolua în meciul tur cu cehii din cauza cumulului de cartonaşe galbene, acuză dureri mari la genunchiul drept şi va fi supus azi unui examen RMN.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite