Vremea de afară l-a băgat în alertă pe Prefectul de Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Csaba Levente Szekely, prefectul judeţului Vaslui, a convocat de urgenţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

El a cerut înfiintarea unui grup operativ la nivelul CJSU Vaslui pentru gestionarea promptă a situaţiilor de urgentă care apar atunci cand pentru judeţul Vaslui există atenţionări de cod galben, portocaliu şi roşu. Grupul operativ de lucru va funcţiona în incinta Inspectoratului de Politie Judeţean (IPJ) Vaslui, iar din el vor face parte IPJ Vaslui, Inspectoratul Judetean pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia de Drumuri Naţionale Vaslui, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Directia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. De asemenea, prefectul a cerut primarilor, în calitatea acestora de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, o implicare totală atunci când apar situaţii de urgentă şi comunicare permanentă.

„Doresc o comunicare foarte bună a primarilor cu toate instituţiile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, mai ales cu DSP Vaslui, pentru a interveni la timp atunci când avem de ajutat persoane dializate sau femei însărcinate. Primarii trebuie să cunoască exact ce asemenea persoane au în comună, pentru a şti în orice moment starea lor. Nu vreau să aud de scuze sau nu ştiu eu ce motive. Vreau doar să ştiu că putem rezolva în timp util orice caz ivit", a declarat prefectul.

De asemenea, prefectul l-a desemnat pe Mihai Carp, şeful IPJ Vaslui, să preia, prin structurile pe care conduce, toate informaţiile din teritoriu în ce priveşte situaţiile de urgenţă şi să-l informeze imediat.

„Dacă unii primari nu-şi fac treaba, eu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, voi lua măsuri împotriva acestora, adică voi da amenzi, aşa cum prevede legea. Cu astfel de lucruri nu trebuie să ne jucăm", a mai spus prefectul.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite