IRONIE: Viitorul cinema 3D din Bârlad, dezmembrat de hoţi pentru lemne de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinematograful "Victoria" din Bârlad s-a transformat în sursa de lemne a hoţilor din oraş. Potrivit administratorilor unităţii, hoţii nu sunt interesaţi decât de duşumeaua din interiorul cinematografului, pe care o pun pe foc.

Municipalitatea are planuri futuriste pentru fostul Cinematograf "Victoria", dar nu e în stare să îl păzească de hoţi. Aceştia au spart geamurile din lateral, au golit interiorul de tot ce se poate pune pe foc şi îşi fac nevoile, fără sfială, chiar pe scările viitorului cinema 3D.

image

Geamurile din lateralul cinematografului au fost făcute ferfeniţă (Foto: Ionuţ Benea)

Ultima ispravă a hoţilor bârlădeni a fost săptămâna aceasta. În toiul zilei, patru persoane, dintre care un minor, şi-au luat un cărucior, au spart un lacăt de la o uşă şi s-au pus pe încărcat scândură. "La faţa locului au ajuns imediat poliţiştii bârlădeni care i-au prins, practic, în flagrant pe cei patru. Aceştia s-au ales cu dosar penal", ne-a spus Loredana David, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui.

 Unitatea este lăsată în voia sorţii

Reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor din Bârlad spun că hoţii şi-au făcut un obicei din a-şi încălzi casele cu scândura din cinematograf, dar nu au ce să le facă din cauza lipsei de personal.

Citeşte: Jacuzzi şi cinema 3D la polul sărăciei

"Nu e prima dată când avem necazuri de genul acesta. Intră pe geamurile de sus sau sparg uşile şi nu fură decât scândură, pentru că altceva nu pot lua de acolo. Noi nu putem angaja un paznic pentru că nu ne permite legislaţia", ne-a spus Vasile Ciochină, şeful direcţiei care administrează cinematograful.

Şi cei de la Poliţia Comunitară ridică din umeri când vine vorba de securitatea cinematografului.

 Vor să transforme spaţiul într-un centru multimedia

"Cinematograful nu era păzit de niciun pliţist comunitar în acel moment. Şi asta pentru că nu mai avem decât un om care face de serviciu în parc şi nu putem asigura permanenţa şi la aceasta unitate. Nouă ni s-a cerut să mai trecem pe acolo, din când în când, pentru a nu mai apărea probleme de genul acesta", ne-a spus Stanislav Arhir, directorul adjunct al Poliţiei Comunitare.

image

Municipalitatea intenţionează, prin intermediul unui împrumut bancar de trei milioane de euro, să transforme cinematograful într-un centru multimedia, în care se va proiecta şi în format tridimensional. Edilii au consfiinţit ideea, în urmă cu câteva luni, printr-o şedinţă de Consiliul Local, însă până acum lucrările nu au demarat.

image

Cam aşa visează edilii Bârladului că va arăta pe viitor Cinematograful "Victoria"

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite