Victor Rebengiuc și Stere Gulea, invitați la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Rebengiuc îl interpretează pe Ion I. Ion, personajul principal din „Medalia de onoare“ (locul 9)
Victor Rebengiuc îl interpretează pe Ion I. Ion, personajul principal din „Medalia de onoare“ (locul 9)

Cinefilii vasluieni sunt invitați joi, 16 decembrie, la cinematograful de la mall la un eveniment de excepție. Actorul Victor Rebengiuc și regizorul Stere Gulea vor participa la proiecțiile filmelor „Medalia de onoare" și „Moromeții". „Este un eveniment care aduce în același timp la Vaslui douã personalități ale cinematografiei românești și douã filme de excepție", a spus criticul de film Mihai Mardare.

Primul film, în premieră pe marele ecran din Vaslui, este regizat de Călin Netzer și a obținut numeroase premii. Alături de Victor Rebengiuc, care are rolul principal, în peliculă mai joacă Ion Lucian, Radu Beligan și, în propriul rol, Ion Iliescu. Al doilea film din program, „Moromeții" (1988), este considerat una dintre cele mai reușite producții ale cinematografiei românești. Scenografia și regia îi aparțin lui Stere Gulea, iar memorabilul Ilie Moromete a fost personificat de Victor Rebengiuc. Vasluienii îl vor putea urmări joi, de la orele 15.00 sau 15.30.

„Medalia de onoare" este programat în aceeași zi, de la orele 18.30, 18.45, 21.00 sau 21.15. După proiecțiile de gală, cei doi invitați vor discuta cu publicul. Biletul costă 10 lei. Elevii, studenții și pensionarii au reducere de 50%.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite