Viceprimar nou la Murgeni. Scandalul dintre primar şi fostul vice continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local al oraşului Murgeni a decis ieri ca noul viceprimar al oraşului să fie Mihai Borş, consilier local din partea PSD.

Mihai Borş a fost votat pentru funcţia de viceprimar al Murgeniului de către 9 dintre cei 15 consilieri locali ai urbei. Ceilalţi 6 i-au acordat votul consilierului local PNG, Ion Buta.

Chiar dacă Murgeniul are viceprimar nou, conflictul dintre fostul vice şi primarul localităţii continuă. Eugen Plăcintă, cel care până la finele lunii trecute a deţinut funcţia de viceprimar a depus o contestaţie la Tribunalul Vaslui prin care reclamă modul în care a fost destituit din funcţie de către colegii săi din CL şi cere anularea documentului prin care a fost demis.

Eu am depus contestaţie pe 18 iulie, iar primul termen va fi pe 13 septembrie. Primăria Murgeni a fost înştiinţată de existenţa acestui litigiu şi, cu toate astea, astăzi (ieri, nr.) au numit în funcţie alt viceprimar. Eu m-am consultat cu avocatul meu şi acesta mi-a spus că acest lucru nu este legal", ne-a spus Eugen Plăcintă.

Pe de cealaltă parte, primarul Jenică Panica susţine că fostul său subaltern a fost demis la iniţiativa unui grup de consilieri şi că toţi edilii au fost de accord ca Plăcintă să fie destituit. „Mi se pare normal ca domnul Plăcintă să conteste această decizie. Şi eu aş face la fel dacă aş fi în locul lui. Atât timp cât toţi consilierii au fost de acord cu demiterea lui, nu văd care e problema. Dacă instanţa va decide că a fost demis în mod abuziv îşi va primi drepturile băneşti aferente funcţiei de viceprimar fără nicio problemă", ne-a spus Jenică Panica.

Eugen Plăcintă a fost demis din funcţia de viceprimar prin Hotărârea CL Murgeni din 27 iunie 2011. Edilul susţine că i s-a reproşat că nu a prezentat raportul de activitate şi că a lipsit din Primărie, deşi el a fost internat în spital.

Ai un pont? Află aici cum poţi lua legătura cu reporterii noştri!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite