Viaţa pe YouTube din satele vasluiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propagarea internetului nu a ocolit nici Vasluiul, cel mai sărac judeţ al României. Pe cel mai mare site de video-sharing din lume - Youtube - sunt încărcate sute filmuleţe realizate în mediul rural. 

Imaginile din aproape orice sat vasluian sunt acum la doar un click distanţă de cei care au preferat să migreze la oraş sau să plece la muncă prin alte ţări. Cele mai multe dintre videoclipurile filmate în mediul rural sunt realizate fie pe la diferite crâşme, fie la manifestări cultural artistice. Sunt însă şi imagini cu oameni aflaţi la muncă, căruţe, sau animale de prin curte.

Vă prezentăm câteva dintre videoclipurile realizate în satul vasluian şi care, prin intermediul YouTube, au intrat în lumea fără frontiere a internetului.

Probabil stăpânul calului din imagine vrea să-şi scoată animalul la vânzare şi s-a gândit să facă un videoclip de prezentare.

Greu la deal cu...calul slab

Viaţa de zi cu zi ar fi plictisitoare fără a glumi şi a face băşcălie de cei

din jur. Mai ales când cei din jur de abia se pot ţine pe scaun. Cine a spus că doar în oraşele mari în zilele de weekend se dă drumul la distracţie, s-a înşelat amarnic. Din satul vasluian Urdeşti au ajuns pe internet cele mai multe videoclipuri din întreaga lume rurală a judeţului. De „vină“ pentru acest lucru e discoteca din sat, pesemne, loc de distracţie pentru sute de tineri băştinaşi dar şi din localităţile apropiate... ... Cât despre prezentarea localului, ne-a lăsat fără cuvinte. Marketing, nene, marketing! Viaţa la ţară nu mai e plictisitoare când te chinuie talentul

Ştiţi emisiunea aia cu dansul de vineri seară? Ideea producătorilor le-a venit după o vizită la Murgeni. Iar la final, nu puteam să nu vă prezentăm „tăticul“ videoclipurilor realizate în mediul rural în judeţul Vaslui: reportajul vasluian.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite