Viaţă de copil în judeţul Vaslui/ Ţinuţi în mizerie, fără mâncare şi plini de păduchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii neglijaţi de părinţi sunt luaţi în grijă de către Protecţia Copilului
Copii neglijaţi de părinţi sunt luaţi în grijă de către Protecţia Copilului

Cazurile de neglijenţă şi exploatare sunt la ordinea zilei în rândul copiilor din zona Bârladului. Numai în ultima săptămână, nouă copii din această zonă au fost luaţi de stat din sânul familiilor în care îşi duceau traiul.

Cei nouă copii din zona noastră au fost luaţi de către reprezentanţii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat din Bârlad, după ce familiile în care trăiau îi ţineau în condiţii inumane.

O soartă de câine au dus doi gemeni de doi ani din Tutova. Copii au fost daţi în grija familiei după ce, în urmă cu două luni, spitalul din localitate s-a desfiinţat. Gemenii erau ţinuţi în condiţii greu de imaginat, fiind găsiţi de către asistenţii sociali plini de păduchi şi într-o mizerie cruntă.

Copii lăsaţi de izbelişte

Într-o mizerie cruntă îşi duceau veacul şi trei fraţi din Epureni, cu vârste cuprinse între un an şi jumătate şi patru ani. Familia în care ei stăteau a intrat în atenţia autorităţilor după ce unul dintre copii a murit în condiţii suspecte. Când au mers în control la familia din comuna vasluiană, autorităţile au constatat că micuţii trăiau în condiţii greu de imaginat, iar mama lor era preocupată mai mult de băutură decât de soarta celor cărora le-a dat viaţă.

Tot în comuna Epureni, un copil de doi ani, cu un handicap sever, şi fratele său, de zece ani, erau ţinuţi înfometaţi de către o mamă alcoolică. Femeia nici măcar nu a fost în stare să spună cine este bărbatul cu care le-a dat viaţă odraslelor sale.

Un alt caz şocant s-a petrecut în urmă cu o săptămână în comuna Banca. Atunci, o mamă a plecat din localitate şi i-a lăsat în voia sorţii pe cei doi copii ai săi. Nimeni nu ştie unde şi de ce a plecat femeia.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite