Vezi aici câte zile libere vei avea în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Angajaţii din sectorul privat şi bugetar beneficiază în anul 2012 de 11 zile libere conform Codului Muncii. Acestea se acordă de către angajatori în zilele de  sărbători legale.

Angajaţii vor avea dreptul la 11 zile libere, în afara celor de concediu, de sărbătorile legale în: 1 şi 2 ianuarie ( duminică şi luni);  în prima şi a doua zi de Paşti  -15 şi 16 aprilie ( duminică şi luni); 1 mai (marţi);prima şi a doua zi de Rusalii 3şi 4 iunie (duminică şi luni);  de Adormirea Maicii - 15 august (miercuri); 1 Decembrie de Ziua Naţională ( sâmbătă) şi în prima zi a doua zi de Crăciun 25 şi 26 decembrie ( marţi şi miercuri). 

Pe lângă acestea 11 zile libere, adepţii altor culte relogioase legale mai beneficiază de două zile libere pentru fiecare din cele trei sărbători religioase anuale, declarate de cultele religioase legale altele decât cele creştine.

Beneficii pentru cei care lucrează în zilele de sărbătoare legală

Există şi categorii de salariaţi care, în zilele de sărbătoare legală, trebuie să se prezinte la muncă. Este  vorba despre  angajaţii din diferite domenii de activitate care trebuie să asigure permanenţa. În acest caz angajatorii sunt obligaţi  să le acorde celor în cauză, o zi liberă în următoarele 30 sau să le plătească ziua de muncă cu un spor salarial dublu, „spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru", potrivit Codului Muncii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite