Veveriţele din Copou, răsfăţatele vasluienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Copou are locuitori noi de câteva luni. Este vorba de câteva perechi de veveriţe pe care municipalitatea vasluiană le-a achiziţionat, graţie unui poriect de modernizare a grădinii publice.

Ideea autorităţilor locale vasluiene a fost inspirată de la Iaşi sau Vatra-Dornei.

Deşi sunt aduse la Vaslui de ceva timp, sunt ferite de ochii curioşilor pentru a reuşi să se acomodeze în noul mediu.

„Cred că grădina Copou trebuie să fie dotată şi cu câteva perechi de veveriţe pentru că au fost efectiv solicitate, nu m-am trezit eu acum să fac acest lucru. În întâlnirile pe care le-am avut cu foarte mulţi copii şi părinţi care merg în Copou mi-au dat această idee. Au fost achiziţionate câteva perechi, ele sunt în acomodare. Acomodarea durează aproximativ 1 an de zile, ele fiind achiziţionate acum 7 luni de zile. În primăvară, ele vor popula Parcul Copou. Sper ca al nostru comportament să fie cel adecvat, să le ocrotim, să avem grijă de ele pentru că aceste animăluţe reprezintă un lucru frumos pentru copii şi pentru parcul nostru", a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Veveriţele au fost ferite şi de camerele de fotografiat pentru a nu se speria şi a-şi schimba comportamentul. Aceste rozătoare vor putea fi hrănite cu alune, seminţe, nuci  sau  fructe.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite