EXCLUSIV Medic veterinar, căprar în intravilan - FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Bejan are amenajată o fermă de subzistenţă în care creşte în jur de 100 de capre, chiar în muncipiul Bârlad, la doi paşi de Direcţia Sanitar Veterinară. Potrivit unui document emis de Primărie, medi-cul ar trebui ca mâine să-şi închidă ferma. El spune însă că o va face atunci când vecinii „îşi vor construi casa“.

Ferma doctorului veterinar Ioan Bejan este amenajată pe strada Trestiana, la o aruncătură de băţ de curtea Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV). Mirosul pestilenţial şi dejecţiile caprelor au pus stăpânire pe zona care, culmea, conform planului urbanistic al Bârladului, este situată în intravilanul oraşului.
În vecinătatea fermei doctorului bârlădean are o proprietate şi Monica Gheghici. Femeia spune că a rămas consternată de condiţiile în care sunt ţinute animalele, dar, mai ales, de mirosul urât şi de gunoiul pe care angajaţii doctorului Bejan îl aruncă la întâmplare.

image

(Click pe colaj pentru fotogalerie de la ferma de capre a doctorului Bejan!)

Morman de dejecţii lângă DSV

„Mă deranjează mizeria şi mirosul urât. Noi am depus o plângere la Primărie şi ni s-a spus că amplasamentul este ilegal şi că domnul doctor va trebuie să desfiinţeze acea fermă. Până acum, nu a dat de înţeles că ar vrea să plece", ne-a spus Monica Gheghici.

La faţa locului, cele spuse de bârlădeancă se confirmă. Calea de acces care duce spre ferma medicului bârlădean este presărată de dejecţii, iar mirosurile sunt insuportabile .

Mai mult, am găsit un morman de dejecţii care era amenajat în vecinătatea instituţiei Direcţiei Sanitar Veterinare. Contactat telefonic ulterior, doctorul Bejan a precizat reporterilor „Adevărul" că acel morman reprezintă „o platformă de gunoi pusă la sterilizare biotermică".

La rândul lor, şefii Direcţiei Sanitar Veterinare suţin că ferma deţinută de medicul veterninar este amplasată în mod legal. „A existat o sesizare în acest sens. Noi am efectuat un control. Acolo este o exploataţie de animale înregistrată în mod legal. Are platformă de gunoi amenajată", ne-a spus Tiberiu Szenti, directorul adjunct al instituţiei.

 Primăria; „Ferma este ilegală"

 Nu la fel reiese şi din hârtiile oficiale emise de către reprezentanţii Serviciului de Gospodărie Comunală şi Locativă din cadrul Primăriei Bârlad. Aceştia au mers în control la ferma doctorului Bejan pe 4 august, constatând că acolo există o fermă improvizată de capre. „Am somat proprietarul animalelor, respectiv domnul Bejan Ioan, ca în termen de 15 zile de la primirea somaţiei să scoată în afara oraşului ferma şi să o amplaseze conform prevederilor legale", se arată într-o adresă emisă de Primăria Bârlad. Somaţia emisă pe numele doctorului expiră mâine.

La rândul său, Ioan Bejan a precizat că activitatea sa se desfăşoară conform legii. „E o fermă de subzistenţă în care am în jur de 100 de capre. Oricum vreau să le vând, pentru că nu e foarte profitabil. În cazul în care vecinul care mă reclamă îşi va construi casă acolo, eu voi pleca fără probleme", ne-a spus Bejan.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite