Vasluiul devine în primăvară un imens şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modernizarea străzilor va dura doi ani
Modernizarea străzilor va dura doi ani

Edilii vasluieni vor ca zilele acestea să finalizeze caietele de sarcini, pentru ca peste două săptămâni să poată organiza licitaţiile pentru schimbarea aspectului municipiului.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) conţine 5 proiecte în valoare de 20 de milioane de euro. Şefii municipiului speră ca la licitaţii să participe firme din Vaslui, dar şi din ţară. Constructorii care vor fi declaraţi câştigători vor avea doi ani la dispoziţie pentru a finaliza lucrările.

Infrastructură stradală modernă

„Vor fi doi ani de foc, cu mult praf şi cu siguranţă şoferii vor avea mulţi nervi, dar oraşul avea nevoie de aceste proiecte. După modernizare vor fi locuri de parcare, trotuare moderne şi străzi mult mai late“, a declarat viceprimarul Valeriu Caragaţă. Vasluienii spun că municipiul reşedinţă de judeţ avea nevoie de o reabilitare a infrastrucurii stradale. Ei nu cred însă că aceste proiecte vor fi finalizate la timp.

Oamenii sunt sceptici

„Trebuie un proiect de această avengură în acest oraş în care nu prea s-a investit.  Vom suporta şantierul timp de doi ani, dar nu cred că se va termina aşa de repede“, a spus Ovidiu Cristea, vasluian. Dacă proiectele nu vor fi terminate la timp, municipalitatea va trebui să returneze banii Uniunii Europene.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite