Vasluienii vor universitate în locul fostei primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la construcţia care trebuia să găzduiască Primăria Vaslui au fost sistate în urmă cu zece ani, pentru că terenul a fost revendicat. De atunci, nimeni nu a mai mişcat un deget, iar vasluienii cer autorităţilor să găsească o soluţie. Mai mult, aceştia chiar propun posibile destinaţii pentru clădire: universitate, centru comercial sau cantină de ajutor pentru bătrâni. 

Mircea Anghel (42 ani), inginer,  spune că s-a săturat să meargă pe trotuar şi să vadă doar nişte panouri metalice care feresc de ochii lumii şantierul pe care trebuia ridicată Primăria. „Mai bine ar face aici un centru comercial, un teatru, un hotel, orice numai să nu rămână aşa. E păcat că de ani de zile merg pe trotuar şi văd doar nişte panouri din tablă care ascund hidoşenia de acolo. Suntem în centrul oraşului totuşi, chiar nimeni nu poate face nimic?", se întreabă Anghel.

Aceeaşi opinie o împărtăşeşte şi Marius Chelaru (19 ani), care propune însă ca pe locul clădirii să fie ridicată o universitate de stat. „Şi aşa la Vaslui nu avem facultate. Dacă tot nu au făcut primărie, atunci să construiască o universtate. Aşa nu va mai trebui să mergem toţi la Iaşi sau în alte oraşe. Ne-ar costa şi pe noi mai puţin, plus că ar putea intra şi bani la buget", a afirmat tânărul. O altă soluţie identificată de cetăţenii oraşului este amenajarea unui parc sau a unei cantine sociale. „Nu e bine că au fost abandonate lucrările. Să termine ce au început sau să facă acolo un parc, un spital  sau o cantină pentru bătrâni, pentru că este mare nevoie de aşa ceva",  spune şi Gheorghe Profire, în vârstă de 75 ani.

Citiţi mai multe în ediţia de vineri a ziarului Adevărul de Seară

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite