Vasluienii restanţi la utilităţi, scapă de penalizări de zeci de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul legislativ propus de parlamentari, i-ar putea scuti pe vasluienii datornici la întreţinere de penalităţile adunate de-a lungul timpului. În municipiul reşedinţă de judeţ, cele mai multe datorii se înregistrează la societatea de termoficare, acolo unde numai penalităţile depăşesc 13 milioane de lei.

Vasluienii care au datorii către furnizorii de apă, căldură sau la serviciul de salubritate, dar a căror venituri nu depăşesc 1000 de lei pe familie, ar putea scăpa de penalităţile acumulate în ultimii ani. Furnizorul de apă este cel care are de recuperat cei mai puţini bani de la populaţie, acolo unde valuienii sunt restanţieri cu 500 de mii de lei, din care aproximativ 15 procente reprezintă penalităţi. „Cei mai mulţi datornici înregistraţi la noi sunt oameni care trăiesc din şomaj sau care nu au niciun venit. Sunt şi vasluieni care, probabil, depăşesc 1000 de lei venit pe familie şi care sunt restanţieri, în cazul lor fiind necesară efectuarea unor anchete sociale. Aşa toată lumea ar putea spune că veniturile nu depăşesc o anumită sumă", ne-a declarat Dorin Bălănescu, directorul SC Aquavas SA. Către Goscom, vasluienii, persoane fizice şi juridice, au datorii de 2.730.000 de lei, la care se adaugă 2.970.000 de lei penalităţi.

Cele mai mari datorii sunt la Termica

În municipiul Vaslui, cele mai mari datorii se înregistrează la societatea de termoficare, acolo unde şefii instituţiei au pus penalităţi peste penalităţi. Aşa se face că, locatarii blocului 136, scara A, spre exemplu, care înregistrează cea mai mare datorie, de peste 180000 de lei, ar putea scăpa de penalităţile acumulate. La ora actuală, Termica are de recuperat de la populaţie sau de la agenţii economici peste 15 milioane de lei, din care 10 milioane reprezintă penalităţi. " Datoriile pe care populaţia şi agenţii economici le au la societatea noastră sunt relativ mici faţă de penalităţi. Astfel, 5.165.342 de lei reprezintă datorii, iar 13.825.745 de lei reprezintă penalităţi. Eu sper ca această lege să fie aprobată, poate aşa populaţia îşi va achita aceste datorii, dacă tot scapă de penalităţi", ne-a declarat Neculai Oprişan, directorul SC Termica SA Vaslui.

Cifră: 16.870.745 de lei, aceasta este valoarea penalităţilor pe care vasluienii le datoreaza la întreţinere către cei 3 furnizori.

 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite