Vasluienii petrec în masă la bâlciul anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai importante sărbători organizate în capitala judeţului adună mii de amatori de distracţie. Comercianţii din bâlci sunt decişi să le ofere vasluienilor încă un weekend de distracţie. Începând de luni, manifestarea se va muta în oraşul Huşi.

Începutul toamnei aduce pentru vasluieni încă un mod plăcut de petrecere a timpului liber: bâlciul anual. Atracţiile serilor de bâlci sunt, la fel ca în fiecare an, maşinuţele electrice, trenuleţele, un „ciocan“ care te dă peste cap până ameţeşti, „roata norocului“ cu câştiguri în bomboane, telefoanele mobile şi lanţurile de plastic.


De asemenea, nu vor lipsi terasele cu bere la halbă, mici şi cârnăciori. „Bâlciul este unul dintre puţinele evenimente de la care nu avem cum să lipsim. Pot spune că este ca o tradiţie să mergem măcar pentru o seară în bâlci“, a spus Cristina Pricop (29 ani), agent de vânzări.


Atenţie la ce mâncaţi


Cei care vor să-şi înnoiască garderoba de toamnă/iarnă au la dispoziţie zeci de standuri cu articole vestimentare, în special blănuri şi haine de piele la preţuri modeste şi chiar negociabile. „Vreau să-i cumpăr mamei mele o haină de blană şi voi merge în ultimele zile pentru că atunci şi comercianţii mai lasă din preţ“, a spus Marian Cenuşă, inginer.


Cum nu de puţine ori au fost găsite nereguli la cei care comercializează produse alimentare, inspectorii sanitari şi cei de la protecţia consumatorului vor efectua controale tematice şi în acest an. Se va verifica modul în care sunt expuse la vânzare produsele de origine animală şi mai ales dacă se află în locuri şi spaţii care să le asigure temperaturi adecvate. Pentru a fi siguri că sănătatea vasluienilor nu este pusă în pericol, sunt verificate şi condiţiile de manipulare, depozitare şi transport pentru aceste produse, menţinerea lanţului frigorific sau documentele referitoare la controlul sanitar-veterinar.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite