Vasluienii mănâncă pe datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Catastiful" cu datorinici este cel mai de preţ bun al magazinelor de cartier. Nelipsit, caietul de datorii are avantaje atât pentru clienţi, cât şi pentru comercianţi.

Vasluianca Mioara Focşa, în vârstă de 55 ani, are o pensie lunară de aproximativ 600 lei. Femeia spune că pensia îi ajunge doar pentru câteva zile, iar apoi este nevoită să apeleze la bunăvoinţa patronului magazinului din cartierul în care locuieşte. „Eu sunt o clientă fidelă a magazinului, tocmai pentru că pot cumpăra pe datorie. Avem şi un hypermarket în apropiere, însă nu-mi permit să cumpăr de acolo, chiar dacă unele produse sunt mai ieftine. Aici, de bine, de rău, patronul mă aşteaptă până la pensie", ne-a declarat Mioara Focşa. Femeia trebuie să ia pensia la jmătatea acestei luni, iar până acum a strâns deja o datorie de 70 lei, în contul produselor alimentare cumpărate.

Şi Ciprian Popa (30 ani) îţi cumpără mâncare pe datorie. Rămas fără serviciu, vasluianul afirmă că probabil ar muri de foame dacă nu ar avea posibilitatea să cumepere „pe caiet". „Eu sunt şomer de 5 luni. Vă daţi seama că îmi vine greu să ţin şi datoriile din scurt, şi să mănânc. Din cei aproape 500 de lei şomaj, jumătate se duc pe datoriila casă, iar restul îi plătesc la magazin. Altfel nu aş avea ce mânca", a spus Popa.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a "Adevărului de seară" Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite