Vasluienii, victime ale ţânţarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile abundente din ultima lună, dar şi lipsa acţiunilor de dezinsecţie, au făcut ca ţânţarii să se înmulţească tot mai mult, spre disperarea vasluienilor. Din păcate, cel mai mult au de suferit copiii, care au umplut până la refuz secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din cauza unor alergii apărute de la pişcăturile de ţânţari. 

Cel mai rău este seara, atunci când vasluienii nu mai ies din case de răul ţânţarilor. Ei preferă să iasă din case ziua, când temperaturile sunt insuportabile, decât să nu poată să se plimbe liniştiţi din cauza noului inamic. „ E jale cu atâţia ţânţari. Nimeni nu a făcut nimic. Nu am văzut niciun muncitor de la GOSCOM să dea cu nişte soluţii pe casa scării aşa cum se făcea în anii trecuţi. Noi mai suportăm cum mai suportăm, dar ce te faci cu cei mici?", se întreabă Elena Lungu, o vasluiancă de 53 de ani, gestionară de meserie.

Ca să scape de pişcăturile ţânţarilor, vasluienii recurg la clasicile metode de apărare: folosesc pastile contra ţânţarilor, îşi pun plase în geamuri sau se ung pe piele cu diferite creme. „Ştiu că ţânţarii sunt purtători de boli şi sunt foarte periculoşi. Eu mi-am cumpărat un spray anti- insecte, că iniţial am folosit pastile contra ţânţarilor, dar nu aveau niciun efect. Totuşi, mi se părea normal ca cei de la primărie să facă ceva. Anul trecut au stropit cu elicopterul, dar anul ăsta nu au făcut nimic. Nu sunt bani, înţeleg şi asta, dar dacă aş şti că se face într-adevăr ceva, aş mai înţelege, dar aşa stau şi mă întreb: «Oare costă atât de mult astfel de acţiuni de dezinsecţie?»", a adăugat şi Neculai Petricencu.

Citiţi mai multe detalii în Adevărul de Seară de astăzi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite