Vasluienii, sufocaţi de staţia de epurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Mediului s-a angajat să remedieze situaţia, dar banii necesari proiectului nu au fost alocaţi.

Intrarea dinspre Bârlad în municipiul reşedinţă de judeţ te întâmpină cu un miros greu de suportat emanat de staţia de epurare din Vaslui. Oamenii care locuiesc în apropiere sunt disperaţi. 


„Nu cred că se va schimba nimic. Şi anul trecut am aşteptat, dar nu am primit niciun semn de la mai marii judeţului. Încă sperăm la o minune“, a declarat Rucsandra Agafiţei, care locuieşte în cartierul Ana Ipătescu. Pentru ca localnicii să poată respira aer curat ar trebui mutată staţia de tratare şi epurare a apelor uzate din oraş.

Proiect de 67 de milioane de euro
Schimbarea depinde însă numai de banii pe care Ministerul Mediului ar trebuie să-i aloce în cadrul unui proiect de 67 de milioane de euro, în care instituţia s-a angajat să cofinanţeze 75% din valoarea totală.

În acest proiect este inclusă şi reabilitatea reţelelor de apă canal din municipiile judeţului.  Localnicii sunt disperaţi şi spun că vor încerca să se mute din această zonă, dar nimeni nu vrea să cumpere casele din apropierea staţiei de epurare.

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Ministerul Mediului a virat până acum doar aproximativ 3 milioane de euro, motiv pentru care lucrările au fost sistate.

„Sperăm ca anul acestă să mai primim ceva bani pentru continuarea proiectului. El va trebui să fie terminat în anul 2014, dar credem că situaţia economică prezentă va duce la prelungirea termenului de finalizare“, a declarat Dumitru Buzatu, vicepreşedinte CJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite