Vasluienii au „înnebunit“ din cauza căpuşelor. Vezi aici ce trebuie să faci în cazul în care ai fost muşcat de această insectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpușă. Foto Adevărul
Căpușă. Foto Adevărul

Tot mai mulţi vasluieni iau cu asalt Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean reclamând că au fost muşcaţi de căpuşe. De asemenea, nici la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) nu este mai multă linişte din această cauză, numărul solicitărilor fiind în creştere cu 30%.

Vasluienii au fost şi ei cuprinşi de isteria căpuşelor şi au început să solicite tot mai des ajutorul medicilor de la ambulanţă pentru a fi trataţi şi transportaţi la spital.

„În fiecare zi, zeci de oameni sună la 112 care solicită o ambulanţă pentru că au fot muşcaţi de căpuşe sau care cred că s-ar putea să fi fost muşcaţi. Ei trebuie să ştie că muscătura de căpuşă nu este o urgenţă pentru care trebuie să solicite ambulanţa. În astfel de cazuri, primul ajutor îl pot primi de la medicul de familie", a spus Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.

În general, cazurile adevărate provocate de aceste insecte care au ajuns în unităţile spitaliceşti au fost soluţionate la UPU. Cele mai grave au fost transferate la secţiile de boli infecţioase unde au primit tratamentul necesar.

Sfaturi utile

Specialiştii recomandă populaţiei, în primul rând, ca atunci când se iese la iarbă verde, în zonele cu vegetaţie mare, să se poarte pantaloni lungi băgaţi în şosete şi bluze cu mâneci lungi. Când se ajunge acasă, este important ca lumea să îşi facă un control al corpului şi, de asemenea, să facă şi o examinare a animalelor de companie. Totodată, este important ca atunci când se iese în natură fiecare dintre noi să aibă o sticlă cu spirt cu care să se ungem în cazul în care am fost înţepaţi, dar să nu încerce să extragă căpuşa cu degetele pentru că există riscul să rămână în piele capul insectei.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!


Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite