Vasluienii sunt tot mai înarmați

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele preferate de vasluieni sunt cele letale
Armele preferate de vasluieni sunt cele letale

Tot mai mulți vasluieni au devenit posesori de arme cu acte în regulă, mulți dintre ei având în dotare chiar și câte 2-3 arme.

Ultima situație întocmită a Inspectoarului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui arată că, în acest moment, sunt înregistrație 1.891 de posesori de permise de armă, iar numărul armelor deținute de aceștia este de 2.505. Mai mult, aceleași cifre arată că numărul armelor letale achiziționate de vasluieni este de 1.650.

Controalele efectuate de polițiști în primele 9 luni ale acestui an au scos în evidență și multe nereguli, motiv pentru care oamenii legii au confiscat 46 de arme, au întocmit 110 dosare penale și au aplicat amenzi în valoare de 12.500 de lei.

În ceea ce privește activitatea de cooperare cu celelalte instituții, pe această linie de muncă s-a acționat cu cadrele din Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Vaslui - Compartimentul de Combatere a Infracțiunilor Transfrontaliere, efectuându-se 26 acțiuni în zona frontierei de stat, ocazie cu care au fost constatate 18 infracțiuni, materializate în cinci dosare de cercetare penală privind regimul armelor și munițiilor, fiind ridicate în vederea confiscării două arme de vânătoare, trei arme neletale și 297 capse de inițiere, în valoare totală de 4.900 lei", a spus Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.   

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite