Vasluienii, de partea bugetarilor grevişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi s-au izbit de ghişeele închise şi nu şi-au putut rezolva problemele, oamenii le dau dreptate protestatarilor. Greva instituţiilor publice şi a societăţilor controlate de stat a paralizat ieri judeţul Vaslui.

Funcţionarii şi ceilalţi bugetari au venit ieri conştiincioşi la serviciu, însă în loc să se apuce de lucru, au afişat pe toate uşile inscripţia „Grevă generală“, scrisă cu litere de-o şchioapă. În şcoli, profesorii nu au venit la catedră, în timp ce în spitale s-au asigurat doar urgenţele. Ghişeele instituţiilor publice au stat de asemenea închise. Deşi mediatizat cu mai bine de o săptămână înainte, protestul bugetarilor i-a luat prin surprindere pe mulţi vasluieni.


„Este dreptul lor“


„Am venit la Finanţe să-mi achit nişte taxe. Ştiam că astăzi este grevă, însă nu ştiam că şi angajaţii din Finanţe sunt în grevă generală. Am bătut drumul degeaba până aici, cu tot cu copii, dar este dreptul lor de a protesta“, spune înţelegător Mircea Borza, venit de la zeci de kilometri depărtare. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la Primăria Vaslui, unde protestul va continua şi astăzi. Şi în Bârlad, funcţionarii i-au salutat pe cetăţeni din spatele ghişeelor închise şi i-au îndemnat să revină a doua zi.


Supăraţi, dar înţelegători


Unii bârlădeni au fost de părere că, mai bine, bugetarii nu veneau deloc la lucru, dacă tot sunt în grevă. „Am venit să-mi plătesc impozitul, nu ştiam că e grevă. Mi-a spus paznicul şi am vazut şi anunţul de pe uşă. Am văzut însă că funcţionarii au venit la muncă. Nu vreau să fiu răutăcios, dar dacă vor să obţină ceva de la guvernanţi ar trebui să fie intransigenţi, să stea acasă. Altfel, fac grevă degeaba“, crede Eduard Miron (35 de ani).


Cei mai mulţi contribuabili au privit însă cu simpatie greva slujbaşilor de la stat. „Am o nepoată care lucrează la Primărie şi nu ştiu dacă are şapte sute de lei salariu. Îşi bat joc cei care conduc ţara. Tinerii dau averi să facă o facultate şi apoi muncesc pe nimica toată“, spune Maria Gavril, pensionară.

Grevă-miting la „Beldiman“


Peste 150 de angajaţi ai Spitalului de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad şi-au strigat ieri nemulţumirea în stradă. Ei sunt supăraţi că aleşii vor să le scadă din salarii care şi aşa sunt foarte mici. „Am aproape şapte sute de lei salariu. Dacă îmi mai şi ia şi 25%, nu am cum să mai mai descurc“, ne-a spus Maria Beraru, infirmieră la Secţia Oncologie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite