Vasluiancă trimisă în judecată după ce a înșelat zeci de persoane cu suma de 38.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui au finalizat cercetările într-un dosar penal în care Cătălina M., în vârstă de 30 ani, domiciliată în comuna Muntenii de Jos, administrator al unei societăţi comerciale cu profil de turism, a fost cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, exercitarea unei profesii fără drept, fals şi uz de fals şi evaziune fiscală.

Cercetările au fost demarate în luna august 2010, în urma unei plângeri înregistrate la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui cu privire la faptul că o persoană din municipiul Vaslui a rezervat, contra sumei de 319 Euro, cinci bilete avion la o agenţie de turism cu sediul în aceeaşi localitate, însă în momentul verificării la compania de zbor, a constatat că rezervarea fusese efectuată, însă biletele nu au fost achitate de reprezentanţii agenţiei de turism din municipiul Vaslui.

Ulterior, poliţiştii au mai primit alte 18 plângeri de la persoane care în anul 2010 au rezervat, la aceeaşi agenţie de turism, bilete de avion sau pachete turistice în străinătate, însă nu au putut efectua deplasările spre destinaţiile dorite, conform rezervărilor făcute, din cauza faptului că administratorul societăţii în cauză nu a virat în contul companiilor aeriene contractate, sumele de bani achitate de clienţi. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii de investigare a fraudelor au constatat că administratorul societăţii de turism a înşelat 37 persoane, prejudiciul cauzat fiind de 38.000 lei, în condiţiile în care clienţii nu au recuperat sumele achitate, cuprinse între 100 şi 800 Euro.

„Multe din persoanele înşelate nu au putut efectua călătoriile deoarece le-a fost refuzată îmbarcarea, în condiţiile în care agenţia de turism nu a achitat rezervările. Unele persoane au reuşit să-şi achiziţioneze alte bilete în momentul prezentării la aeroport, însă au existat şi persoane care au revenit în localitatea de domiciliu, fără a putea efectua călătoria programată.

În dosarul penal a fost dispusă şi o verificare financiar-fiscală, activitate desfăşurată de specialişti din cadrul Gărzii Financiare - Secţia Judeţeană Vaslui, pentru anul fiscal 2010, ocazie cu care s-a constatat faptul că societatea de turism, prin intermediul administratorului, a încasat peste 14.000 lei pentru care nu a întocmit documente contabile de evidenţiere a acestora. În consecinţă,  Cătălina M. a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.300 lei", se arată într-un comunicat remis de IPJ Vaslui.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că încă de la înfiinţare (anul 2007), societatea de turism a funcţionat în baza unei licenţe de turism false. La controalele efectuate la societate, administratora  a prezentat o copie a licenţei de turism care prezintă în mod clar elemente falsificate, rezultând faptul că a desfăşurat activităţi de turism fără a avea drept.

La finalizarea cercetărilor, poliţiştii au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui cu propunerea de trimitere în judecată a Cătălinei M., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, exercitarea unei profesii fără drept, fals şi uz de fals şi evaziune fiscală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite