Vasluian arestat, după ce a comis mai multe furturi din locuinţe în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Vaslui, căutat de autorităţile judiciare austriece după ce, împreună cu alte două persoane, ar fi spart uşi şi ferestre pentru a pătrunde în locuinţe de unde a furat bani şi bunuri, a fost arestat la Iaşi.

Reţinerea acestuia s-a făcut in baza semnalării emise de Biroul SIRENE Austria din cadrul Centrului de Cooperare Poliţieneasca Internaţională, acesta fiind depistat de lucrătorii de poliţie la domiciliul său din judetul Vaslui.

Carol Creţu este acuzat de comiterea infracţiunii de furt agravat, conform codului penal austriac, constând în faptul că împreună cu alte persoane, a pătruns prin efracţie în locuinţele unor persoane de unde a sustras sume de bani şi diferite bunuri, cauzând, astfel, un prejudiciu de aproximativ 1.500 de euro.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a numitului Carol Creţu întrucât, pe numele acestuia, autorităţile judiciare austriece au emis un mandat european de arestare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt agravat", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Persoana reţinută urmează a fi prezentată Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare pe o durată de cinci zile, urmând ca, în acest interval de timp, să fie întreprinse toate demersurile legale în vederea obţinerii mandatului european de arestare.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite