Piraţii pun pe butuci transportul public local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Transurb din Vaslui pierde lunar peste 15.000 de lei din cauza şoferilor care nu deţin autorizaţii. Şefii Transurb susţin că încasările cresc simţitor doar atunci când Poliţia şi Autoritatea Rutieră fac razii în trafic.

Compania de transport public local se confrună cu probleme serioase din cauza concurenţei neloiale. „Transportul la negru a scăpat de sub control. Reuşim să avem încasări cât de cât mulţumitoare doar în zilele când au fost efectuate controale în trafic. Atunci încasările se ridicau la peste 4.500 de lei. În restul zilelor însă, când nu sunt controale, colectăm şi cu 1.000 de lei mai puţin“, a spus Ileana Daniel, directorul societăţii.

Opriri la cererea clienţilor

Ea a adăugat că ruta pe care întâmpină cele mai multe probleme este Vaslui - Moara Greci, iar situaţia s-a agravat după ce au început lucrările de asfaltare în muncipiul Vaslui, pentru că şoferii altor firme de transport nu respectă staţiile de pe trasee şi astfel fură din clienţii Transurb.

„Toată lumea opreşte aiurea, iar pierderile noastre sunt din ce în ce mai mari. Lunar, pierdem cel puţin 15.000 de lei“, a explicat Ileana Daniel.
Zilnic, Transurb are 190 de plecări din Gară, iar circa 100 de curse sunt dublate şi de alte firme care transportă persoane. „Numai pe traseul Vaslui - Moara Greci, una dintre cele mai circulate rute, trebuie să ne luptăm cu alte 30 - 40 de curse la negru“, a mai precizat Daniel.

Anul trecut, în urma controalelor, angajaţii Transurb au depistat peste 100 de abonamente de călătorie falsificate.
În acest an, vasluieni au renunţat la falsificarea abonamentelor, însă au fost depistaţi cu legitimaţii valabile, dar care nu le aparţin.

Noua modă: folosesc legitimaţiile altora

„În fiecare mijloc de transport au fost lipite afişe prin care călătorii care au legitimaţie sunt atenţionaţi să aibă şi cartea de identitate. Dacă în timpul controalelor persoanele în cauză nu prezintă şi acest document, legitimaţiile le sunt confiscate. Documentele pot fi recuperate numai dacă se face dovada că acestea aparţin persoanelor în cauză“, a încheiat Ileana Daniel.

Preţul unei călătorii cu autobuzul este de 1,5 lei. În ceea ce priveşte abonamentele, tariful este de 56 de lei pentru o linie, iar pentru două linii 60 de lei. Elevii şi pensionarii beneficiază de 50% reducere din preţul abonamentului.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite