În Vaslui urmează încă un val de disponibilizări colective

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 400 de angajaţi din Vaslui vor fi disponibilizaţi colectiv în următoarele două luni prin Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din cauza opririi sau reducerii activităţii a cinci agenţi economici din judeţ pe perioada sezonului rece.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, cinci agenţi economici din sectoarele agricultură şi construcţii vor concedia colectiv, până la sfârşitul anului, 397 de salariaţi. Cei mai mulţi angajaţi, respectiv 242 de persoane, vor pleca în şomaj de la trei societăţi cu activitate în domeniul construcţiilor.

„Din cei 397 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi colectiv, 182 vor intra în şomaj pe parcursul acestei luni, diferenţa de 215 salariaţi urmând să-şi înceteze raporturile de muncă cu societăţile unde sunt angajaţi în luna decembrie. Toţi cei concediaţi colectiv vor beneficia de ajutor de şomaj pe o perioadă cuprinsă între şase şi douăsprezece luni, în funcţie de vechimea în muncă a fiecărui salariat", a declarat, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Tot ca urmare a reducerii volumului de activitate pe perioada iernii, alţi 100 de salariaţi vor fi disponibilizaţi colectiv în lunile ianuarie şi februarie, toţi de la societăţi cu activitate în domeniul construcţiilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite