Un elev din Vaslui a fost tâlhărit de doi colegi în scara unui bloc, după ce a ieşit de la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii de poliţie i-au identificat pe minori şi le-au întocmit dosare penale
Agenţii de poliţie i-au identificat pe minori şi le-au întocmit dosare penale

Doi adolescenţi, în vârstă de 15 şi respectiv 16 ani, s-au ales cu dosare penale după ce şi-au tâlhărit un coleg, lăsându-l pe acesta fără telefonul mobil.

Potrivit poliţiştilor vasluieni, totul a plecat de la o sesizare prin 112 în care se anunţa că un minor, în vârstă de 15 ani, a fost deposedat de telefon prin violenţă de către alţi doi tineri de seama lui.

Victima le-a povestit oamenilor legii că a ieşit de la şcoală şi, când a intrat în scara blocului, unul dintre cei doi colegi a intrat după el, l-a imobilizat şi- i-a fura telefonul mobil, după care s-a făcut nevăzut împreună cu prietenul său.

Victima a solicitat sprijinul unui cetăţean aflat în zona respectivă, pentru a anunţa evenimentul la numărul de urgenţă 112. Bărbatul a reuşit să prindă minorul în vârstă de 16 ani şi apoi a apelat 112 şi a anunţat poliţiştii despre cele întâmplate.

„Cercetările efectuate de polițiști au stabilit faptul că în acest caz se pun în evidență elementele constitutive ale infracțiunii de tâlhărie, cei doi minori fiind cercetați în stare de libertate pentru fapta comisă", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de poliţie Judeţean Vaslui.

Prejudiciul a fost recuperat, telefonul mobil fiind restituit victimei.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite