La Vaslui nu sunt probleme cu clasele pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui susţine că este pregătită să înfiinţeze clase pregătitoare, deşi metodologia de organizare a acestora  încă nu a apărut.

Speriată de numărul tot mai mare al părinţilor care au luat cu asalt sediul inspectoratului, conducerea ISJ Vaslui a ţinut să facă câteva precizări importante în legătură obligativitatea şi modul de desfăşurare a claselor pregătitoare.

Şefa ISJ Vaslui, Mihaela Cososchi, a dat asigurări că la nivelul întregului judeţ toate unuităţile de învăţământ gimnaziale au găsit spaţii pentru înfiinţarea acestor clase. „Am avut trei situații mai dificile în județ, însă și acestea au fost remediate. Astfel, conducerea Școlii generale nr. 6 Vaslui va organiza clasa într-un laborator. La Școala 8 Bârlad, sala de calculatoare va fi mutată în vechea sală de sport, iar aici va fi amenajată clasa pregătitoare, astfel că în județ nu vom avea niciun fel de problemă cu introducerea acestei clase pregătitoare", a declarat Mihaela Cososchi, inspector școlar general.

Tel-verde pentru părinţi

De asemenea, atât părinţii, cât şi cadrele didactice care au nelămuriri pot suna la o linie telefonică deschisă special. Cei interesaţi pot suna gratuit la numărul 0800.816.235.

Potrivit datelor statistice deţinute de ISJ, în toamnă aproximativ 2.500 de copii din judeţul Vaslui vor intra la grupa pregătitoare. Noua Lege a Educaţiei prevede ca aceste clase pregătitoare să se ţină în şcoli, iar cei care le vor preda elevilor vor fi înîţători sau educatori cu dublă specializare. 

În aceste clase, care vor primi o dotare specială de la Ministerul Educaţiei, copiii nu vor primi calificative, dar li se vor pune absenţe dacă lipsesc. Părinţii pot alege oricare şcoală pentru a-şi înscrie copiii, însă trebuie să ştie că la înscrieri au prioritate cei care locuiesc în vecinătatea unităţii de învăţământ ori care mai au fraţi sau surori în aceeaşi şcoală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite