La Vaslui, s-a înfiinţat „Telefonul copilului abuzat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul acestei săptămâni, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a avut loc deschiderea proiectului „Telefonul Copilului". Astfel, toate persoanele care sunt abuzate în familie sau care cunosc astfel de cazuri, le pot semnala la numărul de telefon gratuit 0800800931.

Proiectul, în valoare de 104.500 de lei, este finanţat prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi îşi propune în fiinţarea unui compartiment de intervenţie în regim de urgenţă care să ajute acele persoane ce sunt abuzate sau exploatate.

Trei fraţi au fost bătuţi de propriul tată

Județul Vaslui, printre primele din țară în ceea ce privește numărul copiilor abuzați

„Pentru noi, ca şi instituţie, dar şi pentru judeţul Vaslui, este un proiect extrem de important. Din păcate, în această zonă a ţării există foarte multe cazuri de persoane abuzate în familie care au nevoie de ajutor şi asistenţă psihologică. Lumea trebuie să ştie că apelul este gratuit", a declarat Ionel Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

Abuzurile sexuale împotriva minorilor, sport judeţean la Vaslui

Din păcate, numărul cazurilor de abuzuri asupra copiilor a înregistrat o creştere alarmantă în 2012. Potrivit Direcţiei, numai în prima lună din acest an, numărul cazurilor de abuz împotriva minorilor a ajuns la o treime faţă de de câte astfel de situaţii au fost înregistrate pe tot parcursul anului 2011.

Citeşte despre un caz cutremurător de abuz sexual împotriva unei fetiţe de 14 ani, care s-a petrecut în judeţul Vaslui, în ediţia tipărită a cotidianului Adevărul de luni, 5 martie. Ziarul poate fi găsit la chioşcuri şi costă 1,9 lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite