Vaslui: "Nu desființați spitalele!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că Spitalul Orășenesc din Negrești și cel de la Tutova se vor transforma în centre de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice i-a indignat pe medici și autoritățile locale.

Medicii consideră că decizia ministrului sănătății nu face altceva decât să lovească în pacienții care se tratează în cele două unități spitalicești. "Pe noi, ca și personal, nu ne afectează, deoarece vom fi repartizați, dacă e să ținem cont de promisiunea ministrului. În schimb, toți cei peste 50.000 de pacienți care se tratează la spitalul nostru vor avea de suferit. Gândiți-vă că la noi apelează și oameni din comunele aflate la granița cu județele Iași și Neamț. Apoi, lumea este săracă și nu și-ar permite să facă naveta până la Vaslui. Plus că există riscul ca nici cei de pe ambulanță să nu reușească să salveze un om în timp ce îl transportă până la Vaslui", ne-a declarat doctorul Nizar Bitar, medic la spitalul din Negrești.

De ce ne-au mai dat spitalele în subordine?

Revoltate sunt și autoritățile locale, după ce anul trecut unitățile spitaliceși au intrat în subordinea primăriilor. "La aflarea veștii am plecat direct la minister. Nu e vorba de cheltuiala în plus ce ne-a revenit nouă, e vorba de miile de oameni care erau salvați de medici. Am vorbit deja cu primarii din comunele arondate orașului și am depus și un memoriu către Prefectură. Domnul prefect ne-a promis că ne ajută, deoarece nici el nu este de acord cu desființarea spitalului", ne-a precizat Ioan Cozma, primarul Negreștiului.

De aceeași părere este și primarul comunei Tutova, Ion Corciova, care administrează acum Spitalul de Boli Cronice din localitate. "Noi am demarat mai multe proiecte legate de acest spital. L-am renovat în proporție de 95%, am semnat și un accord de cooperare cu alte șase localități din jurul comunei noastre pentru a face noi investiții în spital, în schimbul tratării oamenilor din aceste localități. Este aberant să îl transforme în azil de bătrâni", a adăugat și primarul Corciova.

În acest moment, în județul Vaslui există două centre de îngrijire și asistență pentru bătrâni, unul la Huși și unul la Giurcani, iar capacitatea lor este de 125 de locuri. În municipiul Bârlad au început în urmă cu şase ani lucrările pentru construcţia unui nou centru destinat persoanelor vârstnice, dar din cauza lipsei fondurilor, investiţia nu a fost finalizată până în prezent.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite