Vaslui: Cu bombele în curtea casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperire „explozivă" în curtea unui localnic din Rebricea. Acesta a găsit, ieri, pe când săpa un şanţ, 12 bombe de aruncători vechi din al doilea război mondial.

Proiectilele erau în stare de funcţionare, aşa că o echipă de pirotehnişti s-a deplasat aseară la curtea vasluianului şi le-a ridicat. Potrivit pirotehniştilor, elementele de muniţie provin, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial şi, în pofida trecerii vremii, bombele erau încă în stare de funcţionare.

„Cele 12 bombe de aruncător au fost ridicate în siguranţă de către echipajul de pirotehnişti, fără a pune în pericol viaţa vreunei persoane. Este bine că suntem sesizaţi imediat ce sunt descoperite elemente de muniţie, rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru că astfel sunt evitate posibile tragedii", a declarat Ciprian Silav,  responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui. Elementele de muniţie ridicate de la Rebricea au fost transportate cu o maşină specială la un depozit al ISU din Vaslui, urmând să fie distruse într-un poligon din apropiere de municipiul Vaslui.

Vaslui, județul bombelor

Un scenariu asemănător s-a petrecut în toamna anului 2009 în municipiul Huși. Atunci, în timp ce săpa un șanț pentru aducțiunea cu apă, un localnic a descoperit un adevărat arsenal de bombe în curtea casei sale. Specialiștii de la ISU Vaslui au asanat atunci două bombe de aviaţie de 500 de kilograme, două bombe de aviaţie de 70 de kilograme, 22 de mine antitanc, un proiectil de artilerie exploziv de calibrul 152 mm, trei proiectile de artilerie perforante de calibrul 76 mm şi o bombă de aruncător de calibrul 120 milimetri.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite