Vaslui: O nouă anchetă asupra lui Turbatu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) a început, de ieri, o anchetă la Poliţia Locală Vaslui după ce din sediul instituţiei care este închiriat au dispărut, printre altele, calorifere şi motoare electrice, pompe cu presiune sau capacele din fontă de la canalele de aerisire, obiecte pe care angajaţii poliţiei le-ar fi vândut la fier vechi.

Ancheta IPJ a fost declanşată în baza unor reclamaţii făcute de către un grup de foşti poliţişti comunitari la adresa ziarului nostru, care acuză conducerea Poliţiei Locale Vaslui că, împreună cu câțiva subordonaţi, ar fi furat aceste bunuri din sala de spectacole dezafectată a Casei Armatei, clădire aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

„Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui s-a autosesizat în acest caz după ce reclamaţiile foştilor angajaţi ai Poliţiei Comunitare Vaslui au fost date publicităţii, fără a fi, însă, înregistrate şi la noi. S-au demarat o serie de verificări la Poliţia Locală şi la Casa Armatei pentru a se stabili dacă în cauză se pun în evidenţă fapte de natură penală", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Citește și:  Angajații Poliției Locale vor demisia lui Turbatu

                   Falsuri în averea şefului Poliţiei Locale

Și Primăria a deschis o anchetă

 Şi Primăria Vaslui, instituţie căreia îi este subordonată Poliţia Locală, a declanşat o anchetă internă, care urmează să stabilească dacă, într-adevăr, poliţiştii vasluieni au furat acele bunuri din clădirea în care stau cu chirie.

„Am trimis auditul financiar al primăriei acolo şi aştept un raport complet. Până nu adun toate documentele în acest caz, nu voi lua nicio decizie pripită împotriva vreunui angajat de la Poliţia Locală. O măsură luată fără o justificare împotriva unui funcţionar public se poate întoarce oricând împotriva ta", a precizat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Vă reamintim că și Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) face o anchetă la Poliţia Locală Vaslui, după ce au fost depuse plângeri referitoare la consumul foarte mare de carburant pe anul 2010, respectiv 50.000 de litri, pentru cele şase autoturisme ale instituţiei. Ancheta procurorilor DNA este în plină desfăşurare, fără a fi făcute publice, până la această oră,  informaţii din dosar.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite