Vaslui: Ziua porţilor închise la casele de pariuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de pariuri sportive au găsit uşile închise la aproape toate agenţiile din oraş. Au fost însă de acord cu decizia administratorilor de a contesta măsura Guvernului.

Zeci de vasluieni au bătut ieri drumul degeaba până la agenţiile Casa Pariurilor şi Stanley Bet. Acestea şi-au închis porţile în semn de protest faţă de intenţia Guvernului de a impozita cu 25% veniturile sub 600 de lei obţinute din jocurile de noroc.
Chiar şi aşa, pariorii sunt de acord cu iniţiativa caselor de pariuri.

„Eu joc cam în fiecare zi. Nu ştiam că agenţiile se închid, însă, dacă motivul e impozitarea banilor câştigaţi la jocuri de noroc, atunci acţiunea lor mi se pare justificată“, ne-a spus Mihai Volea, de 33 de ani, parior din Bârlad.

Ghinion şi pentru Protecţia Consumatorului

Nu numai pariorii înrăiţi au fost surprinşi să dea peste uşi închise, ci şi inspectorii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CPC) Vaslui. În cadrul unui control tematic, cei de la CPC ar fi trebuit să verifice agenţiile de pariuri. „N-am ştiut că agenţiile de pariuri protestează astăzi. Rămâne să-i verificăm cu altă ocazie“, ne-a declarat Dana Hurdubae, comisar la Protecţia Consumatorilor.

Pariloto, singura „scăpare“

„Au venit cei de la Protecţia Consumatorilor, dar, din păcate pentru ei, n-au avut cu cine discuta. Îi aşteptăm după ce terminăm protestul care va fi pe o perioadă nedeterminată. Asta înseamnă că, în cazul în care Guvernul nu îşi schimbă poziţia, clienţii noştri nu vor putea paria la meciurile ce se vor juca la Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud“, a precizat Marian Ciurea, administratorul unei case de pariuri sportive din Vaslui.

Loteria Română, prin serviciul Pariloto, a fost ieri singura modalitate prin care pasionaţii de pariuri sportive şi-au putut încerca norocul.

Jucătorii spun că oferta de la Pariloto e mult prea slabă faţă de cea a celorlalte case de pariuri, aşa că s-au lăsat păgubaşi. „Am jucat doar o singură dată la Pariloto, însă nu mă atrage. Oferta de meciuri e mai slabă şi opţiunile de pariere sunt mai puţine“, a spus Marian Mihai, 29 de ani, din Bârlad.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite